GAYET OLUMLU BULDUĞUMUZ BİR GELİŞME VE TEŞEBBÜS

*Gayet olumlu bulduğumuz bir gelişme ve  teşebbüsle karşı karşıyayız. Cesaretinden dolayı ve siyasi anlamda her zaman arka planda durmayı tercih eden bir göçmen topluluğunun temsilcisi olarak, buradan Sayın Emin Balkan'ı gönülden takdir ve tebrik ediyoruz! * Ortada basit bir gerçek var. Bizim çoğunlukta olduğumuz yaşam merkezlerinde, belirleyecekleri göçmen adayların sayesinde, siyasi partiler her zaman başarılı olacaklardır. * Göçmen camiasının fertleri artık bir zamanların sessiz ve masum ortaokul mezunu fabrika işçileri değiller. Şimdiki genç nesil artık üniversite mezunu, işçilikten memurluğa ve yöneticiliğe terfi etti. Bu gençlere, kendilerinden bir olmayan, Türkiye'nin öbür ucundan getirilen bir adaya biraz zor oy verdirebilirsiniz...

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

 

GAYET OLUMLU BULDUĞUMUZ BİR GELİŞME VE TEŞEBBÜS

"Değerli Bursalı hemşehrilerimle birlikte, tarihi şekillendiren bu kutsal ve uhrevi şehrin değerlerine sahip çıkarak, kimseyi ötekileştirmeden, yeni bir Bursa'yı yönetmek üzere çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz..."

Bu sözlerin sahibi Prof.Dr. Emin Balkan'dır. Evet, bizim camiasının yakından tanıdığı eski Bal-Göç başkanımız ve günümüzün öğretim üyesi, artık resmen İYİ Parti Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı adayı.

Gayet olumlu bulduğumuz bir gelişme ve  teşebbüsle karşı karşıyayız. Cesaretinden dolayı ve siyasi anlamda her zaman arka planda durmayı tercih eden bir göçmen topluluğunun temsilcisi olarak, buradan Sayın Emin Balkan'ı gönülden takdir ve tebrik ediyoruz!

Şu an aday olduğu partinin adı, seçimlerde seçilip seçilmeyeceği bizi ilgilendirmiyor. Bizlerde, şimdiye kadar hiç küçümsenmeyecek büyüklükte bir topluluk olarak, fazla bir siyasi yoğunlaşma yaşanmadı. Muzdarip olduk bu konuda. Hep kaybeden tarafta kaldık (bırakıldık). Ne fazla bir valimiz ve kaymakamımız oldu. Ne de yeterince milletvekilimiz veya belediye başkanımız...

Dürüst ve sadık birer vatandaş olarak, her seçim sandığına gittik ama bu sandıktan, bir türlü kendi adaylarımızı çıkaramadık, çünkü çoğu zaman bizden olan adayları listelere aldıramadık, onları aday olmaları için ikna edemedik. Halbuki toplumun her alanında bizim camiayı temsilen çok başarılı ve takdir edilecek binlerce  çok iyi donanımlı ve gerekli yeterliliğe sahip şahsiyet bulunmakta. Bir tek siyasette zayıfız, hatta yokuz. Siyaset halkasını bir türlü çevirmeyi beceremedik gitti. Ama şimdilik!

Nedense, bu durum siyasi partilerimizin gözünden hep kaçtı. Türkiye'nin öbür ucundan, adaylara oy vermeye mecbur bırakıldık. Bizim göçmen mahallesinin kızları ve çocukları ise her zaman göz ardı edildi. Bu doğru olmayan tecritin acı meyveleri şu an sadece bizim ağzımızı ve suratımızı ekşitmemekte...

Ortada basit bir gerçek var. Bizim çoğunlukta olduğumuz yaşam merkezlerinde, belirleyecekleri göçmen adayların sayesinde, siyasi partiler her zaman başarılı olacaklardır.

Olaya, siyasi taktik ve strateji anlamında, baktığımızda, hatta, her göçmen kökenli adaya karşı, diğer partiler de başarılı olabilmeleri için aynı camiadan aday göstermeye adeta mecburlar.

Geriye dönüp, biraz Bursa'daki son milletvekili seçimlerine odaklanalım. Bal-Göç Başkanı Prof.Dr. Yüksel Özkan, CHP tarafından Yıldırım bölgesinden aday gösterilmişti ve kazandı, çünkü bu bölgede Balkanlı ve özellikle Bulgaristanlı seçmenler yoğunlukta. Varsayalım ki, diğer partiler de güçlü göçmen kökenli adaylar çıkarmışlardı, o zaman manzara, tabi ki, farklı olacaktı.

Aynısı yaklaşan yerel seçimler için de geçerli olmalı. Prof. Dr. Emin Balkan'ın karşısına, yine göçmen kökenli adaylar çıkarılmalı. Zaten AK Parti'nin adayı Alinur Aktaş'ta Balkanlar kökenli. Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerine baktığımızda, değişen bir şey yok. Seçmen çoğunluğunun kökleri yine Balkanlar'a ve özellikle Bulgaristan'a uzamakta.

Göçmen camiasının fertleri artık bir zamanların sessiz ve masum ortaokul mezunu fabrika işçileri değiller. Şimdiki genç nesil artık üniversite mezunu, işçilikten memurluğa ve yöneticiliğe terfi etti. Bu gençlere, kendilerinden bir olmayan, Türkiye'nin öbür ucundan getirilen bir adaya biraz zor oy verdirebilirsiniz...

Şimdiki bizim temennimiz ve arzumuz, Prof. Dr. Emin Balkan gibi başka göçmen kökenli adaylarımızı da siyasi arenada görmek. Siyasi partilerimizin de bu yönde adım atmalarını beklemekteyiz...

Mümin TOPÇU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN