FETÖCÜ'LER BURSA'YA İKİ KONTEYNER PARA TAŞIMIŞLAR

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında 59 sanık hakkında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, Bank Asya'ya destek çağrısı yapıldığı dönemde bankanın Bursa şubelerine, Kocaeli'nin Gebze ilçesinden iki Tır konteyneri para gönderildiğine yer verildi. Bu paradan sadece Bank Asya Yıldırım şubesi payına isabet eden para miktarı 80 milyon, Kestel şubesine giden para da 60 milyon liradır.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

FETÖCÜ'LER BURSA'YA İKİ KONTEYNER PARA TAŞIMIŞLAR

 

Bursa’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik soruşturma kapsamında 59 sanık hakkında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, Bank Asya’ya destek çağrısı yapıldığı dönemde bankanın Bursa şubelerine, Kocaeli’nin Gebze ilçesinden iki Tır konteyneri para gönderildiğine yer verildi. Bu paradan sadece Bank Asya Yıldırım şubesi payına isabet eden para miktarı 80 milyon, Kestel şubesine giden para da 60 milyon liradır.

Özellikle Bank Asya şubelerine il dışından para getirildiğine yönelik bilgi veren gizli tanık, şunları kaydetti:

“Kocaeli’nin Gebze ilçesinden isimlerini bilmediğim, örgüte yakın iki polis memuru tarafından Bursa’ya 2 konteyner hacminde, tırla para getirildi. O günün gecesinde iki konteyner dolusu para, il imamının denetiminde yerini bilemediğim bir depoda il mütevelli heyet üyelerine, ilçe abilerine, örgütün Nilüfer, Yıldırım, Kestel, Gürsu, Osmangazi para kasalarına ve bunları yöneten ekibe pay edilerek teslim edildi. Bu kişiler de kayıt dışı cemaat tarafından kendilerine teslim edilen paraları çeşitli hile ve usulsüzlüklerle banka şubelerini aracı kullanarak yasal hale getirdiler.

Başka bir gizli tanık, şu bilgileri paylaştı:

“Örgüt üyesi iş adamının akaryakıt istasyonu ile tekstil firmaları, kağıt üzerinde bir yakınına satılmış gibi gösterildi. Buradan elde edilen gelir gibi gösterilen 20 milyon lira, bankanın Yıldırım şubesine yatırıldı. Aynı kişi, başka bir iş yerini satmış gibi işlem yaparak, 9 milyon lirayı da şubeye getirdi. Aynı gün iki iş adamından daha 11 ve 9 milyon lira para getirildi. Böylece bir günde banka şubesine 49 milyon lira para girişi oldu. Ardından iki gün içinde banka şubesinin hacmi 127 milyon liraya çıkarıldı.”

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN