ERKEN YAŞTA İŞ HAYATINA ATILMAK, BAŞARILI BİR KARİYER GARANTİLİYOR

Merhaba, değerli okurlarım! Bu ay köşemim konuğu, başarıyı çok erken yaşta yakalamış bir girişimci olan Mert ERGÜÇ.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

ERKEN YAŞTA İŞ HAYATINA ATILMAK, BAŞARILI BİR KARİYER GARANTİLİYOR


Merhaba, değerli okurlarım! Bu ay köşemim konuğu, başarıyı çok erken yaşta yakalamış bir girişimci olan Mert ERGÜÇ.


- Bu söyleşi teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz, Mert bey. Biraz kendinizden bahsedebilir misin okurlarımıza? Mert Ergüç, kimdir?


- 1994 doğumluyum. 1989 yılında, Bulgaristan'ın Hasköy şehrinden gelmiş bir ailenin ikinci oğluyum. İki kardeşiz. Abim de, benim gibi bu şirketin bir biriminde. Hep birlikte çalışıyoruz.


- Eğitim durumunuz nedir, hobileriniz, özel uğraşlarınız var mıdır?


- İki yıllık ön lisans mezunuyum. Şu anda halkla ilişkiler ve reklamcılık üçüncü sınıf öğrencisiyim. Profesyonel diyebileceğimiz seviyede klarnet çalıp sahne alıyorum. Bir grubumuz var. Ayrıca düzenli olarak spor yapıyorum.


- Hangi sektörde faaliyet gösteriyor Ergüç İnşaat? Okurlarımıza biraz anlatır mısın?


- Ergüç İnşaat, isminden de anlaşılacağı üzere inşaat, gayrimenkul ağırlıklı, bunun yanında eğitim ve tekstil sektöründe de faaliyet gösteren bir firmayız.

Eğitim sektöründe birkaç senedir varız. İnşaat konusu, dededen gelme bir meslek olmuş, ama firma olarak iki yıl oldu.


- Şirketteki görevin nedir? Bu genç yaşta kolay olmasa gerek?


- Başta babamız Mustafa Ergüç, ondan sonra bu firmanın evrak takip, alım, satım ve personel yönetimi, kısacası her işi abim ile birlikte takip eden kişiyim.


- Biraz sektörünüze de değinelim. Şuan İzmir'de inşaat sektörü ne durumda, sizinle çalışmak isteyen müşterileriniz, neden sizi tercih ediyorlar?


- İzmir'de inşaat, şuan çok hızlı bir yükselişte. Birçok firma, İzmir dışından bile bu şehre iş yapmak için hücum etmiş durumda. Bizim şirket olarak farkımız, insanlara verdiğimiz güvendir diye düşünüyorum. Her kesime hitap eden bir portföyümüz var. Gerek emlak, gerekse gayrimenkul ve yatırım alanında, insanlara ödeme kolaylığının yanında, kalite ve güven sunuyoruz diyebilirim.


- Mert bey, sizin isminizi artık toplum içinde de şahsen duymaktayım. Gerek sosyal hayatta, gerekse sivil toplum kuruluşlarında, ya da siyasette bir bağ var mı? İsminizin dillendirilmesine neden olan nedir?


- Ben birkaç senedir İzmir AK Parti Gençlik Kollarında İl Meclis üyesiyim. Bazı sosyal proje ve etkinliklerde görev almam ve bu görevleri layıkıyla yerine getirmem, belki ismimin duyulmasına neden olmuş olabilir. İzmir'de Balkan camiasından, siyasette çok az örneğimiz var, onlardan biri de yetişiyor diyebilirim. Ben bu görevimi yerine getirirken, sadece hizmet odaklı bir misyon edinerek yürütüyorum. Bunu da yaparken, layık olduğu gibi yapmaya özen gösteriyorum. Önümde daha çok yolum var...


- Senin gibi genç arkadaşlara ne gibi tavsiyelerde bulunacaksın? Gazetemizin aracılığı ile onlara nasıl bir mesaj vermek istersin?


- Ben buradan genç arkadaşlarıma, ticarete veya bir işe girişmekten korkmamalarını, yaşları gençken riske girip, küçük de olsa bir işletme, en küçüğü bir işletmede ortaklık edinmelerini tavsiye ederim. Bizim göçmen kökenli insanlarımız, genelde çocuklarının, aman bir işe girsinler, sigortaları yürüsün, küçük olsun bizim olsun gibi bir kanıya sahipler. Ama böyle düşünmesinler! Yeni kurulan her işte, bir batmak bir de çıkmak var... Ama batış genelde yaş gençken daha kabul edilebilir, diye düşünüyorum. Çünkü toparlanılabiliyor. Erken yaşta atılan adımlar, daha erken zamanda, çok daha iyi bir kariyer ve para kazandırıyor.


- Bir sektör seçme durumları olsa, genç arkadaşlarımıza, sizin sektörünüzün dışında, hangi sektörü tavsiye edersin?


- İlk aklıma gelen gıda, yeme içme sektörü derim. Çünkü sonu yok...


- Son olarak okuyucularımıza söylemek istediğin bir şey var mı?


- Bu fırsatı verip, gazetenizde bana bir yer ayırmanızdan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlere de yayın hayatınızda başarılar diliyorum!


Evet, bu ayki köşemizde, göçmen camiamızda, genç yaşına rağmen, başarılı çalışmalarından dolayı isminden söz ettiren Mert Ergüç'e yer verdik, kendisine ve ailesine, bundan sonraki meslek ve sosyal hayatlarında daha büyük kazanımlar diliyoruz!

Repörtaj; Aşkın BEYTULLAH,

İzmir


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN