DOST PARTİSİ GENEL BAŞKANI BAZI ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNMAK İÇİN ANKARA'YI ZİYARET ETMİŞTİR

Bulgaristan'daki Türk partilerinin yöneticileri son günlerde akın akın başkent Ankara'yı ziyaret etmekte. Bunun sebebini irdelediğimizde bazı ipuçlarına ulaşmak zor değil.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

DOST PARTİSİ GENEL BAŞKANI BAZI ÖNEMLİ TEMASLARDA BULUNMAK İÇİN ANKARA'YI ZİYARET ETMİŞTİR

Bulgaristan'daki Türk partilerinin yöneticileri son günlerde akın akın başkent Ankara'yı ziyaret etmekte. Bunun sebebini irdelediğimizde bazı ipuçlarına ulaşmak zor değil.

Birazcık, Peeveski'nin yandaş medyalarında ve Kırcaali'deki Türk gazetecilerinin hiç bir zaman yazmayacağı konulara değineceğim.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin yakında aldığı bir karara göre, Lütvi Mestan önderliğindeki DOST partisine sahip çıkılacak ve destek verilecek.Çok önemli ve doğru bir devlet kararıdır bu...

Türkiye Cumhuriyeti, her zaman komşu devlet Bulgaristan'a karşı iyi niyet duyguları beslemiştir ve yakın komşuluk ilişkilerinin gelişmesinden yana olmuştur. Aynı zamanda, bu ülkede yaşayan Türklere de sahip çıkılmakta. Hiç bir zaman gereken maddi ve manevi destek esirgenmemiştir.

Güçlü Türkiye Cumhuriyeti, bugün Bulgaristan'daki Türklerin ana sigortası konumuna gelmiştir.

Peki, Türkiye Cumhuriyeti, neden DOST partisini desteklemekte?

Çünkü DPS partisi bunca yıldır halkımızın arzu ve istekleri doğrultusunda politikalar üretemedi. Hala, peş peşe yanlış adımlar atmaya devam etmekte. Sadece geçen haftadan bir örnek vereceğim. Mecliste, soya dönüş kampanyaları ve komünizım döneminin okul kitaplarında yer alması konusu reddedildi. Bir tek DPS milletvekili olumlu oy kullanmamıştır. Geçen yıllarda aynı bu partinin vekilleri soya dönüş kampanyası esnasında suç işleyenlerin ceza almalarına da karşı çıkmıştı. Milli eğitim kanunu görüşülürken ise adeta salonu terk etmişlerdi. Allah, aşıkına kimlere hizmet etmeye devam ediyor, bizim toplumuza zarar vermeye devam eden,bu köhne zihniyet? Çok mu zor, Lütvi Mestan gibi;

" Ne mutlu Türküm diyene!"vecizesine sadık kalabilmek...

Bugün Peevski'nin medyalarında ve özellikle bizim Kırcaalili gazetecilerin sayfalarında, DPS yöneticisi Ahmet Ahmedov'un ve heyetinin Ankara'daki temaslara geniş yer verildi.

Ama asıl başka ilginç bir durum okuyuculardan gizlenmekte. DPS heyetinin Ankara'da bulunduğu esnada, DOST partisinin Genel Başkanı Lütvi Mestan ve heyeti de Ankara'daydı. Onlar çok önemli ve değerli devlet ve parti yöneticileriyle görüştüler ve istişarelerde bulundular.

DPS, Ankara görüşmelerini bol bol fotograflarla afişe ederken, DOST ise gösterişten uzak durmayı tercih etti. Kimlerle görüştüklerini bile gizem içinde tuttular. İnşallah, yakın bir zamanda, bu partimiz halkımızın nezdinde gönülleri kazanır.

Sisli Ankara havasında, birilerinin bir türlü beklentileri karşılanmazken, diğerlerine ise tam destek ve sahiplenme ortaya çıktı. Üçüncü partimiz ise hala mühür kapma dalaşında...

Mümin TOPÇU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN