DOST GENEL BAŞKANINDAN BEKLENEN ÇIKIŞ

DOST genel başkanı bir açıklamada bulundu. Bizim açımızdan bu demeci aslında malümun ilamından başka bir şey olmamıştır. Demecinde, son aylarda başka partilerle birleşme konusunda çıkan söylentilerin aksine, DOST'un böyle bir niyeti olmadığını ve yoluna, kuruluş ilkelerinden taviz vermeden devam edeceğini vurgulamıştır.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

DOST GENEL BAŞKANINDAN BEKLENEN ÇIKIŞ

DOST genel başkanı bir açıklamada bulundu.

Bizim açımızdan bu demeci aslında malümun ilamından başka bir şey olmamıştır.

Demecinde, son aylarda başka partilerle birleşme konusunda çıkan söylentilerin aksine, DOST’un böyle bir niyeti olmadığını ve yoluna, kuruluş ilkelerinden taviz vermeden devam edeceğini vurgulamıştır.

Kendi adımıza, beklediğimiz ve sürpriz olmayan açıklama önemli, ancak biraz geç yapılmış bir açıklama olmuştur.

Birleşme konusu daha ilk gündeme geldiği zamanlar, her ne kadar daha sonra bizim gibi düşünenlerin sayısı artmış olsa da, daha ilk günlerde, Babuşcu böyle bir girişimde ilk bulunduğunda ve herkes şaşkın şaşkın ne olduğunu anlamaya çalışırken, biz çıkıp böyle bir şeyin olmayacağını, bunlar boş hezeyandan başka bir şey olmadığını, gerekçeleri ile beraber anlatmıştık.

Oysa o dönem, aralarında her iki taraftan siaysetçisinin de, bürokratının da olduğu bir kısım çıkarcı bu yönde plan kurduklarında, bunların bu niyetlerini çok önceden öğrendiğimizden, bunların eşek arısı kovanına çomak sokup planlarını bozmuştuk.

Zaten bundan sonra da deşifre olduklarından amellerine ulaşamadı ve nitekim bu macera son verilen demeçle fiilen, beklediğimiz gibi de son buldu.

Verilen demecin artıları, eksileri ve daha fazlası hafta sonu köşe yazımızda.

Gürçay CEM

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN