DOBRİÇ'TE ŞEHİT DÜŞEN ASKERLERİMİZ ANILDI

Birinci Dünya Savaşı'nın Çanakkale Destanının yazıldığı zor dönemlerde, Bulgaristan'ın yardımına koşan ve bu topraklarda şehit düşen askerlerimiz, 25 Eylül 2018 günü, Dobriç Askeri Mezarlığında 'Dobriç Günü' dolayısıla düzenlenen törenle anıldı.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

DOBRİÇ'TE ŞEHİT DÜŞEN ASKERLERİMİZ ANILDI

Birinci Dünya Savaşı'nın Çanakkale Destanının yazıldığı zor dönemlerde, Bulgaristan’ın yardımına koşan ve bu topraklarda şehit düşen askerlerimiz, 25 Eylül 2018 günü, Dobriç Askeri Mezarlığında "Dobriç Günü" dolayısıla düzenlenen törenle anıldı.

Eylül 1916’da, Güney Dobruca’daki muharebelerde yaşamını yitiren üçyüze yakın şehidimizle birlikte Bulgar, Romen, Rus, Sırp ve Alman kökenli 3.500 civarında askerin defnedildiği Uluslararası Askeri Mezarlık’taki törene katılan Başkonsolos Nuray İnöntepe anıta çelenk koydu.

Hristiyan din adamları tarafından gerçekleştirilen dini törenin ardından, her yıl yapıldığı üzere, Dobriç Müftülüğü'nce askerlerimizin mezarları başında Kur’anı Kerim okunarak dua edildi.

Türk - Bulgar dostluğunun en önemli unsurlarından biri olan bu tarihi olayı tüm yönleriyle araştırmak ve daima hatırlanmasını sağlamak, aziz şehitlerimize karşı bir borç olarak, Türk ve Bulgar dostluğuna katkıda bulunmak isteyen tüm duyarlı insanların önünde durmaktadır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN