Cebelliler yakında yeni dernek merkezine kavuşacak

PAYLAŞ

Cebel Derneği, yeni dernek binasının inşaatına başladı.

Osmanlı ve modern mimari çizgiler ile harmanlanmış bina projesi, Bursa'nın en önde gelen mimarlarından birisi sayılan Mitat Kırayoğlu tarafından hazırlandı, kendisi de aslen Cebelli olan hemşehrimiz tipik bir ahde vefa örneği sergileyip ortaya muhteşem güzellikte bir eser çıkarmaya muvaffak olmuş.

Beş dönüm geniş bir alan içinde yer alacak yeni dernek binası, Cebellilerin en yoğun olarak yaşadığı bölgelerden biri olan Görükle Göçmen Konutları'nın merkezinde yapılmakta.

Dernek Başkanı Op.Dr. Gürçay Cem, inşası yeni başlayan merkez hakkında bizlere şunları anlattı:

"Dernek binamız gerek lokasyon, gerek çevresel ortam açısından benzer dernek binaların arasında en iyi ve en güzel olma potansiyeline sahip. Bulunduğu konum gereği gerek çocuklarımıza, gerek gençlerimize ve gerek erişkinlere yönelik her türlü etkinlik yapma imkanına sahip olacaktır. Burayı sadece dernek merkezi ve bir lokal olarak görmüyoruz.
Gerçekleştireceğimiz değişik kültürel ve sosyal etkinliklerle burası tam bir yaşam merkezi olacak.
Cebel şehri meydanındaki etkinlik alanına benzer alan oluşturup mini konserlerden, çocuklarımıza ve gençlerimize değişik etkinliklere kadar birçok faaliyetlerimiz olacak.
Dernek yönetimi olarak, Cebellilere en iyi hizmetleri sunmak için gereken gayreti gösteriyoruz ama bunu başarmak için biz de aynı şekilde Cebelli hemşehrilerimizden desteklerini bekliyoruz.
Bütün Cebellilerin maddi ve manevi katkıları olmasını istiyoruz. Az çok demeden herkesin bir çivisinin olmasını istiyoruz.
Aidiyet duygusunun gelişmesi açısından bu çok önemli. İleride herkes; "Bu bina benim " diyebilmeli...
Katkı sağlayan herkesin istisnasız isimleri dernek binamızın şeref panosunda yazılacak ve bağışta bulunan herkese teşekkür belgesi verilecektir.
Gelecek nesiller kimlerin katkı yaptığını görmesi açısından bu önemli. Yarın öbür gün çocuklarını, torunlarını buraya getirdiklerinde benim anne babam, dedem, ninem katkı yapmış diyebilmesini istiyoruz.
Ancak bu şekilde katılımcı olunduğunda binamız daha kalıcı ve yoğun bir sosyal yaşam alanına dönüşür. Herkesin anılarını, geçmişi paylaşabileceği bir yere dönüşür.
Bundan dolayı tüm Cebellilerden ve Cebel'i sevenlerden, binamızın inşasında değerlendirilmesi için katkı sağlamalarını bekliyoruz.
Bu bina tüm Cebellilerin diyebilmemiz için, yapacağınız bağışlara ihtiyaç duyulmakta.
Şu ana kadar, çeşitli miktarlarda bağışta bulunan Cebelli veya Cebelli olmayanlara derneğimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca Büyükşehir ve Nilüfer Belediyelerine katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Destek olmak isteyenler için İBAN numaramız:

TR 03 0006 2000 3130 0006 2938 20 

Yeni inşaat alanının gezdik ve gördük, mimari projenin ayrıntılarını öğrendikten sonra, en önemli Balkan kökenli göçmen sivil toplum kuruluşlarımızdan birisi olan Cebel Derneği'ne daha büyük başarılar diler ve bu harika tesisi bir an önce Cebellilerin hizmetine sunmalarını temenni ediyoruz!

Mesut Çağlar

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN