BİR LİDER ARANMAKTA...

Siyasi görüşünüzü bir kenara bırakın ve politik liderlerimizi bir bir gözünüzün önüne getirin lütfen. Neden yüzünüzü buruşturuyorsunuz? Mevcut siyasetçilerimizi o mevkilere biz getirmedik mi? Aslında bizim insanımız gerçek bir lidere çok özeniyor, onu içtenlikle bağrına basıp, sevmek ve baş tacı etmek istiyor. Artık lidersizliğe adeta bıktık, usandık. Bizler de birazcık gönlümüzün okşanmasını isteriz, birileri bizden ilgilensin, bizlerin dertlerini, kendine dert edinsin.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

BİR LİDER ARANMAKTA...


Bizim siyasi liderimiz kim diye sordu.

Yok, dedim kısacası.

Aval aval gözümün içine baka kaldı.

İlkin makyajlayıp, pudralayıp Ahmet Doğan'ı diktiler karşımıza.

Herif, bütün Bulgaristan'ı avucunun içinde oynattı ama bir türlü bizim liderimiz olamadı.

Daha sonrasında başka isimler de bu yönde cılız adımlar attılar ama bize söyleyecekleri yoktu, sadece lafı gevelediklerinle kaldılar.

Şimdilerde ise Lütfi Mestan, Bulgaristan'daki Türk Toplumu'nun liderliğine soyundu ama henüz arkasında halk yığınlarını göremiyoruz.

Siyasi görüşünüzü bir kenara bırakın ve politik liderlerimizi bir bir gözünüzün önüne getirin lütfen. Neden yüzünüzü buruşturuyorsunuz? Mevcut siyasetçilerimizi o mevkilere biz getirmedik mi?

Aslında bizim insanımız gerçek bir lidere çok özeniyor, onu içtenlikle bağrına basıp, sevmek ve baş tacı etmek istiyor.

Artık lidersizliğe adeta bıktık, usandık.

Bizler de birazcık gönlümüzün okşanmasını isteriz, birileri bizden ilgilensin, bizlerin dertlerini, kendine dert edinsin.

İşte o zaman, biz bu liderimizi koruyup, kayırmasını biliriz, onu yetiştiririz ve yüceltiriz.

Bizim liderimiz toplum içerisinde herkesle iyi iletişim kurabilen bir yeteneğe sahip olmalı. Herkes ile ilgilenerek, onların güven duygularını kazanmalı. Arada saygının yanında bir de sevgi bağı kurmayı başarabilmeli. Egosunu minimum seviyelere çekebilmeli. Çünkü bizim insanımız egosu yüksek kişiler ile çalışmaktan genellikle hoşlanmaz.

Bir topluluk olarak artık liderimizi kendimiz tayin etmeliyiz, çünkü tarih boyunca bunu hep başkalarının yapmasına müsaade ettik.

Hayalimizdeki lider mutlaka bizim aramızdan çıkmalı.

Şimdi tam da bunun harman zamanı.

Fazla değil, sadece birkaç gönül ferahlatıcı sıcak söylemiyle, gülüşüyle, erdemiyle ve eylemiyle, gönüllerimizde kısa bir süreçte taht kurabilir.

Aklıma Hintli devlet adamı Gandhi’nin "Neler bizi yok edecek?" sorusuna verdiği şu yanıt geliyor; “Bizi yok edecekler şunlardır: İlkesiz siyaset; vicdanı sollayan eğlence; çalışmadan kazanılan zenginlik; bilgili ama karaktersiz insanlar; ahlaktan yoksun bir iş dünyası; insan sevgisini alt plana itmiş bilim; özveriden yoksun bir din anlayışı.”

Siyasal liderlere de uygulanabilecek ne güzel sıfatlar sıralamış Gandhi.

Liderimiz aramaktayız. Herkese duyurulur.

Onda aradığımız vasıflar kısaca hangileridir;

İlkeli, vicdan sahibi, karakterli, iyi ahlaklı, insancıl, özverili...

Bir de Türk olmalı!


Mümin TOPÇU

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN