Balkanlar'da Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Dergisi'nin ilk sayısı çıktı

Balkanlar'da Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Dergisi (BALTED), Balkan Türklerinin Türk dili faaliyetleri ve edebî üretimleri alanında faaliyet göstermekte ve söz konusu sahadaki çalışmaların desteklenmesi ve bilimsel bir nitelik kazanması amacını taşımaktadır.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

Balkanlar'da Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Dergisi'nin ilk sayısı çıktı

Saygıdeğer dil ve edebiyat araştırmacıları;

Türkçe, Balkanlar'da muhtevadan dil özelliklerine kadar kendine has bir edebiyat dili olarak varlığını sürdüregelmiştir. Ancak hem zaman hem de mekân olarak bu denli köklü ve geniş bir dil-edebiyat faaliyetinin akademik çalışmalara yeterince konu edildiğini, hak ettiği akademik ilgiyi gördüğünü söylemek ne yazık ki mümkün değildir.

“Balkanlarda Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Dergisi” (BALTED) böyle bir eksikliğin giderilmesine katkıda bulunmak için, bir ihtisas dergisi olarak kurulmuştur. Balkanlar'da Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Dergisi (BALTED), Balkan Türklerinin Türk dili faaliyetleri ve edebî üretimleri alanında faaliyet göstermekte ve söz konusu sahadaki çalışmaların desteklenmesi ve bilimsel bir nitelik kazanması amacını taşımaktadır.

Derginin, sadece her biri Balkanlar'da Türk dili ve edebiyatı araştırmaları alanında uzmanlaşmış olan editör kurulu üyeleri ile değil; Balkanlar'a akademik ilgi duyan herkesin sahipleneceği bir anlayışla yoluna devam etmesi en temel beklentimizdir.

Bu bağlamda BALTED’in bütün yayın süreçlerinde, gerek Türkiye’de gerekse Türkiye dışında “Balkanlar'da Türk Dili ve Edebiyatı” konusunda çalışmaları olan araştırmacıları kapsayan bir “katılımcılık” ilkesi benimsenecektir. Bütün bu hedef ve ilkelere bağlı olarak bizlere yardımcı olan/olacak her Balkan araştırmacısına şimdiden teşekkür ederiz.

Dergimizin Balkanlar'da Türk dili ve edebiyatı araştırmalarına uzun yıllar katkı sunması temennisiyle ilk sayısını siz okuyucuların istifadesine sunuyoruz.

Balkanlar'da Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Dergisi (BALTED) başta Balkanlar olmak üzere bütün Türk Dünyası’na hayırlı olsun!

BALTED Editör Kurulu

Ayrıntılı bilgi ve ilk sayı için: http://dergipark.gov.tr/btdea

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN