ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK 

Bu camianın temsilcileri artık siyaset kurumunda yer alma niyetlerini çok daha açık ve net ortaya koymaktadır. Ama burada camiamız adına asıl sevindirici olan husus bu niyetin insanımız nezdinde karşılığı olması. Asıl önemli olan da budur.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK 

Göçmen camiasının siyaset kurumu ile arasının olmadığı bilinen bir sır. Bunun tek sebebi; Geldikleri komünist sistemdir.

Orada uzun yıllar hakim olan tek partili rejim kimseye siyaset yapma fırsatı tanımıyordu.

Bundan dolayı bizim insanımızda siyaset yapma kültürü oluşmadığından, siyasetten hep uzak durmayı tercih etti.

Kendi yaptığı işe odaklandı, işini en iyi şekilde yapma gayretinden başka ne siyasete bulaştı, ne sivil toplum örgütlerinde aktif faaliyet gösterdi.

Oysa sorun çözme merkezleri tam da bu mecralardı ve camiamızın da fazlasıyla sorunları vardı. Bu sıkıntılarını çözmek için, tam da yer almadığı bu kurumlara başvurması gerekiyordu.

Oralarda bulunmadığından da, gerek sıkıntılarını tam olarak anlayacak kişilerin olmamasından, gerek insanımızın sorunları sıralamada öncelikli çözülmesi gerekenler arasında yer alınmadığından, ilettikleri sorunlar kısmı çözümden öteye geçemedi.

Bu durumlar yaşandıkça insanımız yavaş yavaş şunu anlamaya başladı ki, kendi meselelerini çözmek istiyorsa, bizzat bu sorun çözen mekanizmaların içinde yer almalı.

İnsanımızın bunu anlaması çok fazla zaman almış olsa da, önemli olan bunu idrak etmiş olması ve bu yönde somut adımlar atmaya başlamasıdır.

Diğer taraftan bakıldığında da devlerin uyanışı zor olur, zaman alır ve bu dev yavaş yavaş da olsa uyanmakta.

Bu camianın temsilcileri artık siyaset kurumunda yer alma niyetlerini çok daha açık ve net ortaya koymaktadır.

Ama burada camiamız adına asıl sevindirici olan husus bu niyetin insanımız nezdinde karşılığı olması.

Asıl önemli olan da budur.

İnsanımız artık çok açık ve net olarak, kendi adaylarını destekleyeceklerini beyan etmenin ötesinde, bunu belli de etmekteler.

Geçmiş dönemlere kıyasla asıl fark bu.

Bu durum, gerek STK'larımızın, gerek sokaktaki vatandaşımızın nezdinde bariz şekilde hissedilmekte.

Bu yaklaşım belki genel seçimler ortamında çok fazla hissedilmeyebilir ama adayların ön planda olduğu yerel seçimlerde bu desteğin yansıması çok net fark edilecektir.

Son yıllarda camiamızda büyük kopukluklar meydana geldiği doğrudur. Bunun karşılığında, gerek Bulgaristan, gerek ülkemizde aramızdaki bölünmeler giderek arttı. Bunun nedenlerine girecek değiliz.

Bu konularda birçok yazılar yazıldı, sözler söylendi. Burada esas olan bundan sonra atılacak adımlardır. Buradan birçok defa;

İçeride ve dışarıda yaşanan gelişmeler, bölünmeler, oluşturulan çıkar çemberleri, kullanılan gariban halk, bunların artık camiamızı uyanma noktasına getirdiğini, artık camiamızda ciddi bir kıpırdanma başladığını ve harekete geçmesi yakındır demiştik.

Bugün baktığımızda bu hareketlenme gün geçtikçe daha da güç kazanmakta. Aslında olması gereken olmakta. Her geçen gün bu dev camianın kıpırdanması daha net hissedilmekte.

Artık bu camia bazı şeyleri sorgulamaya başlamalı, kendi doğrularını bulmalıydı ki, bu eninde sonunda olacaktı, olmaktadır da.

Bu camiada artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı aşikar.

Gürçay CEM

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

BUNLARA DA BAKIN