Veli Öztürk'ün portresi yeniden şeref panosuna asıldı - Mümin TOPÇU

Veli Öztürk'ün portresi yeniden şeref panosuna asıldı


 

Kongreye ramak kala, Bal- Göç'te hazirun listelerini yoklama ve imzalama günüydü.

Gittik ve yerinde gördük, herkesin tahmin edebileceği gibi, dernek binasının önü ana baba gününe dönüşmüştü. Herkes yüksek sesle bir şeyler konuşuyordu, kalabalık çok öfkeli ve sinirliydi.

Kongreye katılacak olanların listesi ( Bunun için nedense Arapça kökenli hazirun kelimesi kullanılmakta ), duvara asılı değildi, bir de çoğu insan kendi ismini üye listesinde bulamıyordu, üyelikleri silinmişti...

Başkan adaylığı için mücadele eden üç aktör de sempatizanlarıyla beraber gelmişlerdi.

Camiamıza hiç yakışmayan, gereksiz bir koşuşturmaya, gerginliğe ve kargaşaya şahitlik ediyorduk.

Bir ara, çağrı üzerine güvenlik güçleri de geldi ve kalabalığın bir kısmı onlarla beraber dernek binasına girdi ve müzakerelere içeride de devam edildi.

Tam da kongre öncesi, dernek yönetiminde hakim olanlar tarafından bir hayli kişinin üyeliği düşürüldüğü anlaşılınca, herkes adeta şaşkına dönmüştü. Derhal bir küskünler grubu oluşturuldu ve gereken imzalar toplandı. Belli ki, birileri yeniden mahkeme kapılarını aşındıracak. Aynı zamanda, Veli Öztürk'ün açtığı davanın devam ettiği duyuruldu...

Özetlemiş olursak, Bal-Göç yöneticilerinden daha ziyade sıradan üyeler derneğine sahip çıktılar ve herkesten daha fazla geleceği için kaygılı ve endişeliler.

Konuştuğumuz dernek üyelerinin, hiç bir oldubittiyi kabul etmeyeceklerini ve yapılacak kongrede açıkça görüşlerini belirteceklerini söylediler.

Bilindiği gibi, son dört yıldır Bal-Göç Genel Başkanı olarak görevini sürdüren Veli Öztürk'ün, diğer eski genel başkanların fotoğraflarının yer aldığı şeref panosundan, portresi indirilmişti.

Bugün ise dernek üyelerinin ısrarı ve isteği üzerine, aynı fotoğraf yerine asılmış oldu ve hak yerini buldu...

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Mar

Ah zalim Solingen, ah!

25Mar
09Mar
05Mar
01Mar