SEÇİM ÖNCESİ BAZI GERÇEKLER NELERDİR - Op. Dr. Gürçay CEM

SEÇİM ÖNCESİ BAZI GERÇEKLER NELERDİR


 

***

DİKME'NİN OLUŞUMUNUN ARKASINDAKİ GERÇEKLER NELERDİR? DPS'Yİ HİMAYE EDEN GÜÇLERİN AYNI PARTİDEN KOPANLARI YİNE KENDİ HİMAYESİNE ALMA PLANINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL...

 Düşürülen Rus uçağı ile başlayan ve o dönemin DPS Genel Başkanının partiden ihracı ile sonuçlanan süreçle birlikte DPS de büyük bir kırılma olmuştu. Yıllarca soydaşlarımızın çıkarlarını koruduğu iddiası ile kurulan parti aslında onların çıkarlarını korumadığı daha net anlaşıldı. Bunu bilenler zaten biliyordu ama o süreçle beraber bu durumu herkes şüphe bırakmayacak şekilde öğrenmiş oldu. DPS'den kopan kitle, ki bu destekçilerinin yaklaşık yarısı kadar çok önemli bir kitle, hiçbir şekilde geri dönmeyeceği zaman içinde iyice netleşmeye başlayınca parti yönetimi bunu farklı kesimlerden telafi etme gayreti içine girmişti. Bunu kısmen başarmış olsalar da parti asla eski gücüne kavuşamadı...

DPS'ye karşı yıllarca biriken tepki, Rus uçağı olayından sonda patlama noktasına gelmiş ve yeni bir parti, DOST'un kurulması ile sonuçlanmıştı. Daha kuruluşuyla beraber bu partiye inanılmaz bir destek oluştu. Yapılan birçok hatadan dolayı, parti yönetimine menfaatçi kişileri almak, Kasım Dal'ın partisi ile ittifak yapmak gibi, ilk günlerde yakalanan rüzgar devam ettirilemedi ve bundan dolayı parlamentoya da girilememişti.

Ancak buna rağmen, potansiyel olarak DOST hala çok güçlü bir oluşum. Şu an için üzerinde ölü toprağı olabilir ama potansiyeli her zaman patlamaya hazırdır. Çünkü başından beri DOST için hep şunu söyledik:

DOST partiden çok öte bir şeydir. DOST bir harekettir. DOST anti DPS kitlenin bir sembolüdür.

Bunun çok net farkında olan DPS'nin arkasındaki odaklar DOST'tan her zaman son derece rahatsız olmuşlardır. Bundan dolayı DOST'u bitirmek için her türlü enstrümanı kullanmaktan da çekinmemişlerdir. DOST, parti olarak güçsüz duruma düşmesine rağmen hala DPS'den ayrılan kitlenin geri gelmediğini görünce, bu odaklar bu defa o kitleyi yine kendi himayesinde tutmak için başka bir adım atmışlardır.

Güya DPS'ye karşı olan kitleyi bir araya getirecek bir hareket ortaya çıktığını görüyoruz. Ama DPS'nin arkasındaki odakların böyle bir adım atacaklarını biz daha iki yıl önce öngörmüştük. İki yıl önce yazmıştık: DPS artık geri dönüşü olmayan yola girdiğini ve bu gelişmelerin farkında olan o güçler bunların yerine farklı oluşumlar ortaya çıkaracaklar diye yazmıştık. Bu yazılarımızdan birinin özetini verelim:

GÜNDEM VE GERÇEK -24.07.2019,  BULGAR DERİN DEVLETİNİN SOYDAŞLAR ÜZERİNDEKİ YENİ PLANI

 " Totaliter rejimin yıkılmasından hemen sonra, DPS, Bulgar derin devleti tarafından soydaşlarımızı kontrol altında tutmak için kurulduğunu dağdaki çobanın bile idrak edecek şekilde deşifre olunca ve her geçen gün azalan desteği telafi etmek için, çingenelerden menfaat karşılığı alınan oylara rağmen, eriyip gidince yeni plan devreye sokulma zarureti ortaya çıkacaktır.

Nasıl bir plan? DPS görevini tamamlayarak yok olma sürecine girdiğinden onun yerini alacak başka bir örgüt oluşturma planı. Güya her partiden kişileri bir araya getirip soydaşları temsilen yeni bir oluşum kurulacak. Böyle bir grubun ileriki süreçte daha sık bir araya geleceğini hep beraber göreceğiz. Bu grubun arkasında, kulislerin derinliklerinde tabi ki yine DPS'nin onursal başkanı ve onu kontrollerinde tutanlar olacaktır. Ama bu sadece hedef saptırmadır. Asıl hedefleri farklı bir oluşumdur. Hangi oluşum olduğunu, bu oluşum kimlerden oluşacağını ve tam olarak ne yapmak istedikleri konusunda ayrıntıları ileride zamanı gelince yazarız..."

Evet, bu gün baktığımızda yazma zamanının geldiğini görüyoruz. Aynen öngördüğümüz gibi DPS'nin arakasındaki güçler, bu partiden kopanları yine kendi kontrollerinde tutma amaçlı bir oluşum ortaya çıkardıklarını görüyoruz. Asıl hedef de tabi ki DOST. Yani DPS'den kopanlar ne olursa olsun DOST'a gitmesin ve yine kendi kontrollerinde kalsın hedefidir. Çünkü yine bir çok defa dediğimiz gibi DOST bir sistem partisi değil. Yani kendi kontrollerinde olan bir parti değil. Bundan dolayı onları asıl korkutan durum bu. Mehmet Dikme ve saz arkadaşlarının arkasında asıl kimlerin olduğu anlaşılmıştır herhalde. Ama bu numaraları artık kimse yemez. Bu alemde onursal başkandan ve onun arkasındaki güçlerden çok daha zeki kişilerin olduğunu da daha önce yazmıştık dimi?

***

DPS, POSTA VEYA ELEKTRONİK YOLLA OY KULLANMAYA NEDEN KARŞI ÇIKIYOR?

 Bir aksilik olmazsa, Bulgaristan'da 4 Nisan'da Parlamento seçimleri yapılacak. Salgın ortamında bunun ne kadar mümkün olacağını gelişmeler belirleyecek. Salgından dolayı Cumhurbaşkanının öncülüğünde farklı oy kullanma, posta yoluyla veya elektronik ortamda seçeneklerini içeren kanun değişikliği girişimleri var.

Bazı partiler bu öneriyi desteklerken bazıları şiddetle karşı çıkıyor. Bunlardan biri de DPS. Her ne kadar kamuoyunda bu konuda çok açık tavır almamışlar gibi görünseler de kurumların nezdinde kesin bu tür önerilere karşı olduklarını beyan etmişlerdir.

Bu önerilere karşı olan partilerin neden karşı olduklarının sebebi aşikar. Posta veya elektronik yolla yapılacak oylamalarda kontrol kendilerinde olmayacak. Menfaat veya baskı sonucu verdirilen oyları kontrol etme şansları ortadan kalkacak. Bu durum da şunu net olarak gösteriyor ki alınan oylar insanların serbest iradesi ile alınan oylar değil. Ortada değişik sebepler sonucu alınan oylar söz konusudur. Kendine güvenenler bu farklı oy kullanma seçeneklerinden çekinmez. Hodri meydan der ve bu girişimleri destekler. Zaten son günlerde "Yeniden diriliş ve ayağa kalkma" gibi gaz verme sloganları atmaları DPS'nin aslında ne kadar korktuklarının açık göstergesidir. Önümüzdeki seçimlerde belki yine belli oranda neyin karşılığı belli olan oy alacaklar ama eski oy oranlarından çok uzak kalacakları kesin. Bu artık son demleridir, uzatmalardır. DPS geri dönüşü olmayan bir yola çoktan girmiştir...

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!