TARİHİMİZE IŞIK TUTAN BİR BATI TRAKYALI

   Mehmet Küçük. Batı Trakya Türklerindendir kendisi. Yani Evlad-ı Fatihan. Anavatana bağlı olduğu gibi, kendi topraklarına da tutkuyla aşıktır. Yüzüne bakıldığında, yıllarca  davası uğruna can vermiş olan o sessiz kahramanların siluetini görürsünüz adeta. O, yıllardır Almanya'da yaşamasına rağmen, Gümülcine ismini duyup da içi hasretle titreyen bir Batı Trakya Türkü'dür.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

TARİHİMİZE IŞIK TUTAN BİR BATI TRAKYALI

 

   Mehmet Küçük. Batı Trakya Türklerindendir kendisi. Yani Evlad-ı Fatihan. Anavatana bağlı olduğu gibi, kendi topraklarına da tutkuyla aşıktır. Yüzüne bakıldığında, yıllarca  davası uğruna can vermiş olan o sessiz kahramanların siluetini görürsünüz adeta. O, yıllardır Almanya’da yaşamasına rağmen, Gümülcine ismini duyup da içi hasretle titreyen bir Batı Trakya Türkü'dür.

Sessizdir ama; iyi bir araştırmacı ve iyi bir dava adamıdır. Şovdan ziyade, eylem ve teşkilatçılığa önem verir. İyi bir vatansever ve sağlam bir Türk evladıdır. Uzun yıllar hizmet ettiği dernek yapılanmalarında hep arka planda kalmış ama, etkili hizmetleri yapmaktan da geri durmamış bir yapıya sahip olarak tanınmıştır.

    Yaptığı araştırmalar neticesinde, yakın tarihimizde vukuu bulan birçok acıklı olayı foto ve vesikalarla gündeme getiren Mehmet Küçük, bu vesileyle, o yıllardan bu zaman bir köprü vazifesi görerek, hem genç nesli bu davaya karşı duyarlı hale getirmesini de bilmiş ender şahsiyetlerden biridir. İyi ve geniş bir arşive sahiptir. Tarihe, hele Balkanlar'daki Türk tarihine son derece vakıftır...

Mevlana'nın dediği gibi 'Ne yaptığına değil, nasıl yaptığına bakarlar' misali; O da, elindeki imkanlarla, Batı Trakya ve Balkanlar'daki Türklerin dünü ve bugününe ait sayısız belgeleri yayınlamakta ve bir nevi tek başına tarihe ışık tutan çabaların içinde yer almaktadır.

    Uyumlu ve her zaman saygılı ifadesi ile Batı Trakya Türk Davası'na sessiz ve etkili hizmetleri veren bu adama saygı ifadelerimizi sunmak istiyoruz. Sadece inanmakla kalmayıp, işi iyi bir hizmet noktasına da taşımayı bilmiş ve hala taşımakta olan iyi bir hizmet ehlidir. Entelektüel ve bilgi donanımı oldukça üst düzeydedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN