SEÇİMLERDE VİCDANIMIZI DA OYLAYACAĞIZ...

Türkiye, seçim arifesinde, yön arayışındadır. Balkan Rumeli Türkleri, yani 'soydaşlar' olarak bu süreçte siyasilerden ve siyaset kurumundan beklentimiz merak konusu. Hiç kuşkunuz olmasın ki, ilk tercihimiz milli olacaktır.    Ülkemizin, yaşadığımız demokrasi sınavı sürecinden, kırgınlık ve küskünlük olmadan çıkması en büyük arzumuzdur. Her partinin yetkilileri, sandıkta tecelli edecek irademizin ne yönde olacağı ile ilgili nabzımızı tutmaya çalışmakta.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

SEÇİMLERDE VİCDANIMIZI DA OYLAYACAĞIZ...


    Türkiye, seçim arifesinde, yön arayışındadır. Balkan Rumeli Türkleri, yani ‘soydaşlar' olarak bu süreçte siyasilerden ve siyaset kurumundan beklentimiz merak konusu. Hiç kuşkunuz olmasın ki, ilk tercihimiz milli olacaktır.

   Ülkemizin, yaşadığımız demokrasi sınavı sürecinden, kırgınlık ve küskünlük olmadan çıkması en büyük arzumuzdur. Her partinin yetkilileri, sandıkta tecelli edecek irademizin ne yönde olacağı ile ilgili nabzımızı tutmaya çalışmakta.

   Camiamızın ileri gelenlerine, STK yöneticilerimize ve temsilcilerimize sorular sormakta, bakış açımızı irdelemektedir. Bu süreçte ikinci tercihimiz, hiç kuşkunuz olmasın ki, ahlaki olacaktır.

Ülkemizin bekasıyla ilgili böylesine kritik bir dönemde, tavrımız ve tercihimiz, elbette ki, Cumhuriyet'imizin temel değerlerinden, demokrasiden ve geleceğe uzanan süreçte bizim için çok kıymetli, sevgili Atatürk’ümüzün yürüdüğü yoldan ilerlemekten yana olmaktır.

   Üçüncü tercihimiz ise şüpheniz olmasın duygusal olacaktır. Birlikteliğimizin ortak değerleri olan, bütünlüğümüzün toplumsal yansıması, camiamızın temsilcilerini her siyasi partimizde görmek tercih nedenimiz olacaktır. Biz 24 Haziran'da soydaşlarımızın yanında olacağız. Balkan Rumeli kökenli veya camiamıza hizmeti geçmiş, gönlümüzde yer etmiş her adayın arkasında duracağız.

  Siyasi partilerimize çağrımızdır; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde nüfusumuzun en az yarısını oluşturan bizlerin temsil edileceği bir yapı görmek istiyoruz. TBMM’de hakkaniyetli bir tablonun oluşması, irademizin kamuya yansıması beklentimiz tercih kriterimiz olacak. Bu nedenle Türkiye’nin neresinde olursak olalım yüreğimiz bizi temsil eden insanlarımız ile birlikte atacak.

Partilerimize açık çağrımızdır; Bizi sınamayın, kendi temsilcilerimizi TBMM'de görmek istiyoruz. Hiç şüpheniz olmasın. Sandık tercihimizi, parti gözetmeksizin, adayların bize yakınlığı üzerinden şekillendireceğiz.

İsmail KORKMAZ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN