SANAL ALEM MAYMUNLARI VE BEYİN YAKAN YORUMLARI

Sanal alemde her şeye burnunu sokan, herkese laf yetiştirme gayreti içinde olan, laf olsun torba dolsun, ceviz kabuğunu doldurmayacak yorumlar yapanlar da var. Bunlar hakında zaman zaman buradan biz de yazdık: Bu tür yorumlarla kendilerini kepaze ettikleriyle kaldıklarını birçok kez belirttik. Aslında dedik, sanal alemde kimin kaç paralık olduğu, kim satılık, kim onun bunun yavşaklığını yaparak avanta peşinde koştuğunu, her şeyin ortaya çıktığını yazdık...

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

 

SANAL ALEM MAYMUNLARI VE BEYİN YAKAN YORUMLARI

Herkes fikrini söylemekte, yorum yapmakta özgürdür. Yapmalıdır da. Gerçeklere bu şekilde çok daha kolay ve sağlıklı ulaşılır. Yorum da yapılacak, eleştiri de. Ancak herhangi bir konuda yapılan yorum veya eleştiriler yapıcı olduğunda etkili ve faydalı olur. Nedir yapıcı eleştiri? Yapıcı eleştiri, eleştirilen konu hakkında kişi, kendi öneri ve tavsiyelerini getirirse, eleştirdiği şeyin nasıl daha iyi olacağı konusunda somut bir şeyler söylerse bu eleştiri yapıcıdır.

Ama bir de özellikle sanal alemde her şeye burnunu sokan, herkese laf yetiştirme gayreti içinde olan, laf olsun torba dolsun, ceviz kabuğunu doldurmayacak yorumlar yapanlar da var. Bunlar hakında zaman zaman buradan biz de yazdık: Bu tür yorumlarla kendilerini kepaze ettikleriyle kaldıklarını birçok kez belirttik. Aslında dedik, sanal alemde kimin kaç paralık olduğunu, kim satılık, kim onun bunun yavşaklığını yaparak avanta peşinde koştuğunu, her şeyin ortaya çıktığını yazdık.

Ama bunların arasında bir de kafası basmayan tam geri zekalı tipler de var. Bu tür yarım akıllılar onun bunun paylaşımlarının altında yorum yaparak, akıllarınca bir şey söylediklerini sanır. Bu embesillerin yaptıkları yorumların altına kesinlikle cevap vermeyiz de, ancak hiç bir şey demediğinizde de bunlar yazdıklarında haklı olduklarını zanneder. Bundan dolayı bazen bunlara çarşamba günkü yazılarda, yer kalınca toplu cevap veriyoruz.

Bu anlama özürlü yalaka tiplerden biri yazdığımızı anlamamış. Çorbaya benzetmiş. Herkes anlamış, bir tek bu anlamamış. Kendinden, bir koyundan beklendiği gibi saptan samandan bahsetmiş. Ama geçimini ona buna yalakalık yaparak sağalayanlardan fazlasını da beklemek hayalcilik olur. Anlama özürlünün bir diğeri de nerede durduğumuzu anlamamakla kalmamış, Atatürk hakkında bize nutuk atmaya kalkışmış. Oysa en son daha geçen hafta olmak üzere buradan defalarca görüşümüzün MUHAFAZAKAR MERKEZ SAĞ olduğunu ve bundan dolayı duruşumuzun da açıkça nerede olduğunu belli olduğunu, bunun da aynen böyle olmaya devam edeceğini bilmem kaç defa yazdık.

Bu zavallı, AK Parti'nin içinde olanları Atatürk düşmanı olarak göstermeye kalkışmış. Evet, öyle Atatürk düşmanı bir kesim olduğu doğrudur. Ama iktidar partisine destek verenlerin ezici çoğunluğu aynen de Atatürkçüdür. Zira AK Parti'yi iktidar yapan da, iktidar kalmasını sağlayan da eski ANAP ve DYP’den gelen merkez sağ seçmendir. Bunların parti içindeki oranı 2/3 tür. Milli görüşten gelenler partinin ancak üçte birini oluşturmakta. Yani bu partide ezici çoğunluk Atatürk’e saygı ve sevgi duyan kesimdir. Bundan dolayıdır ki son zamanlarda indirilen Atatürk portreleri yerine asılmak zorunda kalındı. Bu konuda da çok yazı yazdık.

Dedik ki, Atatürk'e saygısızlık yapan kişilere göz yummak, ileride partinin içinde bulunana merkez sağ nezdinde ters etki yaratacak. Bu konuda sayısız yazımız var. Ne oldu, aynen de öyle oldu. Depolara atılan Atatürk portre ve büstlerini tekrar çıkarılmak zorunda kalınması, CHP'den oy beklendiği için değil, parti içinde, aynen dediğimiz gibi, tepkiler yükselmeye başladığındandır.Ama bunu bilmek ve anlamak için bu elemanın kafasında olmadığı anlaşılan malzemeden olması lazım. Atatürk sevgisi, CHP’nin tekelinde olan bir şey değildir...

Sonuç olarak sanal alem soytarıları geçmişte olduğu gibi, ileride de var olmaya devam edecektir. Bize de, yer ve zaman buldukça, zaman zaman bunların “yorumlarına!?”, hem bunları aydınlatmak, tabi algılayabildekleri oranda, hem yazdıklarında haklı olduklarını zannetmesinler diye, cevap yazmak düşecek.

Gürçay CEM

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN