KARAKÖY ÇARŞISINDA MUCİT BİR EĞRİDERELİ

Bugün Karaköy'deki elektronikçiler çarşında çok saygın bir yeri olan, Bulgaristan'nın Eğridere ilçesinin Alfatlı köyünden göçmen gelen Hamdi Şekerci'nin doğduğu zaman köyünde elektrik bile yoktur. Hamdi, 1972 yılında göç ettiklerinde, henüz 14 yaşında  geldi Anavatan Türkiye'ye. Dört yıl sonra, Maçka Endüstri Meslek Lisesi'nden mezunu olup ve akabinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nde elektronik eğitimi alması, ona Koç Grubu'nun Beko Fabrikası'nın kapılarını aralamaya yetmiştir.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

KARAKÖY ÇARŞISINDA MUCİT BİR EĞRİDERELİ

Bugün Karaköy’deki elektronikçiler çarşında çok saygın bir yeri olan, Bulgaristan’nın Eğridere ilçesinin Alfatlı köyünden göçmen gelen Hamdi Şekerci’nin doğduğu zaman köyünde elektrik bile yoktur. Hamdi, 1972 yılında göç ettiklerinde, henüz 14 yaşında  geldi Anavatan Türkiye’ye. Dört yıl sonra, Maçka Endüstri Meslek Lisesi’nden mezunu olup ve akabinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde elektronik eğitimi alması, ona Koç Grubu’nun Beko Fabrikası’nın kapılarını aralamaya yetmiştir.

Bu şirkette emekliğini hak ettiğinde 42 yaşındaydı. Çocuklar öğrenci, tek emekli maaşınla geçinmek mümkün değildi. “Tekno Kit” firmasını kurup, kendine Karaköy’deki bu dükkanı kuruyor. 15 yıldır bu çarşıda, kendi tasarladığı alarm, radyo, uzaktan komanda, otomatik sistemler, güneş enerjisi ile çalışan pilleri satıyor. Şimdiye kadar yüzeliden fazla  değişik ürün tasarlamış ve bunları piyasaya sürmüş. Onun için en önemlisi, kendi ürettiği ve sattığı ürünlerin üzerinde “Türk Malıdır” ibaresinin bulunma

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN