HAKKIMIZI ARAMAK ZORLAŞTI

Kirkovo Belediye Başkanı Şinasi Süleymanov'u, kabul gününde ziyaret etmek istedim. Bir saat kapının önünde bekletildikten sonra, beni kabul etmeyeceğini söyledi. Beni neden kabul etmiyorsun, diye sorduğumda, DOST partisi üyelerini kabul etmek değil, bu belediyede görmek istemediğini belirtti. Gelen 3 tane koruması ve belediye görevlileri, zor kullanarak, tekme tokat beni dışarı atmaya çalıştılar. Bunlar beni tartaklarken, belediye başkanı memnun bir şekilde sırıtmaya devam ediyordu.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

 

 

 

HAKKIMIZI ARAMAK ZORLAŞTI

  • Kirkovo Belediye Başkanı Şinasi Süleymanov’u, kabul gününde ziyaret etmek istedim. Bir saat kapının önünde bekletildikten sonra, beni kabul etmeyeceğini söyledi.

  • Beni neden kabul etmiyorsun, diye sorduğumda, DOST partisi üyelerini kabul etmek değil, bu belediyede görmek istemediğini belirtti.

  • Gelen 3 tane koruması ve belediye görevlileri, zor kullanarak, tekme tokat beni dışarı atmaya çalıştılar. Bunlar beni tartaklarken, belediye başkanı memnun bir şekilde sırıtmaya devam ediyordu.

   Bir zamanlar, HÖH (DPS) partisinden Killi (Benkovski) köyünde muhtarlık yaptım, yine aynı partinin adayı olarak üç dönem meclis üyeliğim bulunmakta. Beni bizim buralarda iyi tanırlar. On yıldır belediye konutlarında, ailem ve yaşlı annemle beraber kiracı olarak oturmaktayım.

   29 Mayıs günü, vatandaşlık hakkımı kullanmak isteyerek, ilçemiz Kirkovo Belediye Başkanı Şinasi Süleymanov’u, kabul gününde ziyaret etmek istedim. Bir saat kapının önünde bekletildikten sonra, beni kabul etmeyeceğini söyledi. Beni neden kabul etmiyorsun, diye sorduğumda, DOST partisi üyelerini kabul etmek değil, bu belediyede görmek istemediğini belirtti. Güya biz, bu yeni partinin bütün üyeleri sinir bozucusuymuşuz…

   Bu vahim durum karşısında, ben de kendisine, bütün vatandaşların başkanı olduğunu ve görev gereği herkesi kabul etmesi gerektiğini, hem de herhangi bir parti üyeliği gözetlemeden, diye cevap verdim

   Belediye başkanı, 3-4 defa beni kabul etmeyeceğini tekrarladıktan sonra, “Çık, defol git buradan!”diye bağırmaya başladı ve korumalarını çağırdı. Gelen 3 tane koruması ve belediye görevlileri, zor kullanarak, tekme tokat beni dışarı atmaya çalıştılar. Bunlar beni tartaklarken, belediye başkanı memnun bir şekilde sırıtmaya devam ediyordu. Korumaları bana bayağı tehditler savurdular, bu arada ailem de payını almış oldu.

   Belediye Başkanı Şinasi Süleymanov, 2 yıl içinde kiracılara 20 konut satmasına rağmen, sadece beni ayırdı. “Sana burada konut monut yok, hak ve hukuk arayamazsın!”dedi. Korumaları beni yaka paça dışarıya attılar, ben de hemen polisi aradım. Ne yazık ki, polisler geldiler ve beni tutukladılar.

   Polis karakoluna götürüldüğümde, ben ifade vermemek için direttim ve buraya korumaların, diğer belediye görevlilerinin ve belediye başkanının getirilmesini istedim. Polislerle tartıştım, o zaman müdürleri Ginçev ve yardımcısı Mançev, belediye başkanın makamına gittiler, o da onlara, sıkıyorsa, benim ifademi burada alınız demiş ve böylece karakola getirilmedi.

   Tabi ki, bu duruma yine itiraz ettim. Ben 55 yaşındayım, bizler bu denli bir insanlık dışı aşağılanmak ve onur kırıcılık, 1985 yılı, isimlerimiz zorunla değiştirilirken görmüştük. Belli ki, HÖH partisinin militanları, bu baskıcı rejime hala devam ediyorlar.

   En sonunda beni tutukladılar ve mecburen ifademi verdim. Ben zaten olup biteni polise dürüstçe anlatacaktım. Anladığım tek şey oldu. Belediye başkanı, korumaları ve polis birleşmiş. Benim gibi sade vatandaşların hakkı çiğnenmekte. Artık haklarımızı aramak zorlaştı.

Şimdi merakla mahkemenin sonuçlarını beklemekteyim. Bunları yazmamın tek sebebi ise, bütün camiamızın bu çirkin olayı öğrenmesi ve bu tür mağduriyetlere daha fazla yer verilmemesi arzusudur.

Fehim Habib MENDERES,

Killi köyü

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN