Güncel

Güncel Haberleri

HER ŞEY VATAN İÇİN!

Hasan Ayyıldız, bizler için gerçek anlamda bir bayraktır, kendisi daha 1970 yıllarda, BKP’nin bizlere karşı olan tutumunu değiştirdiğini erken kavramış olacak ki, tek başına buna bir dur deme yolları aramaya başlamış ve son çare olarak, Kırcaali’nin en yüksek binası olan, yeni inşa edilmiş otel Arpezos’un tepesine bir koskocaman Türk Bayrağı asmış…

Herkese yaranmak isteyenlerin kaçınılmaz sonu

Ve işler ters gitmeye başladığında, iktidarların yanında kalan ve sonuna kadar onları savunan yine yola ilk çıktıkları, çekinmeden eleştiren ve yanlışa yanlış diyenler olur. Aklıselim kişiler yanlarında asla riyakâr ve eyyamcı insanlar barındırmaz.

KİMSE BANA GELİP, NASIL BİR MÜCADELE  VERDİĞİMİZİ SORMADI

* 1989 yılı öncesi, komünist rejime karşı verdiğimiz mücadele esnasında verilen onlarca şehit ve gazimiz var. Bunları tanımamamız için bazı odaklar elinden bütün geleni yaptı. Bu sebepten dolayı, kimler tarafından nasıl bir mücadele verildiği genelde bilmiyor. * Çok sevdiğim halkım, benim anlattıklarım, 1989 yılları öncesi ve sonrası için bir aydınlatma olacaktır. Sizlere yardımcı olabilmek için, olaylara sırası ile fazla uzatmadan gireceğim, onları yaşadığım gibi net anlatacağım.  * Türk olan arkadaşlarımı bir yere topladım ve eğer isimlerimize dokunmaya kalkışırlarsa, kamyonlarımızı sınıra kadar sürecektik ve uçurumdan aşarı doğru Yunanistan'a geçmeyi karar aldık... * Türk makamlarına durmadan, acilen tedbir alınsın, bize yakın zamanda saldıracaklar diye uyarılar gönderiyorduk. Hatta, komünist partinin bu yönde aldığı gizli bir kararın fotokopisini bile göndermemize rağmen, her zaman bizi rahatlatıcı cevaplar aldık.

REJİM BUNLARIN RUHLARINI HACZETMİŞTİ

* Manzara karşısında insanın tüylerinin ürpermemesi mümkün değildi. Sayısız kalaşnikoflu ve köpekli polis etrafı sarmış, kuş uçurtmuyorlardı…

TÜRKİYE'M, BAŞIN SAĞOLSUN! ŞEHİDİMİZ VAR!

İstanbul, Sancaktepe'de askeri bir helikopter düştü. 4 askerin şehit olduğu, bir askerin ise yaralandığı öğrenildi. Şehitlerimizin arasında göçmen kökenli Kr Plt Ütğm Aykut Yurtsever'de bulunuyor.

BALKAN VE ANADOLU'NUN NİKAHINDA PÜRÜZ ÇIKTI...

Bir çoğumuz iki ülke kimlikleri taşıyoruz, çifte vatandaşız. İki ülke arasında gezip tozuyoruz ama evrak üzerinden bir takım ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Bunları gidermek için boşuna zaman harcıyoruz, paramızı çarçur ediyoruz. Eskiden genelde köy yerinden veya komşu köyden evlenirdik, şimdi ise Anadolu toplumu ile kaynaştık ve karıştık. Van'dan gelin aldığımız da oluyor, Gaziantep'e kız verdiğimiz de. Sonra, bunların birer ikişer çocuğu doğuyor. Daha sonra genç çiftlerimizi Avrupa merakı sarıyor ve illaki çifte vatandaş olmak için Bulgaristan'ın yolu tutuluyor.

BALKAN SUYU BERRAK OLUR, İÇMEYENLER BUNU BİLMEZ! BU CAMİAYA BİR ŞEY OLMAZ!

* Birilerinin neden bunca aceleci davrandığı pek anlaşılmadı, sanki ateşten mal kaçırmak isteniyordu, ya da dernek eski başkanın gölge etkisi altında bırakılması hedefleniyordu. * Artık göçmen camiasının fertleri her siyasi ve toplumsal akımın içinde yer almakta. Ülkenin hızla gelişen dinamiklerini de göz önünde bulundurursak, bu güzide derneğimizi ne denli gelişmeler beklediğini kavrayabiliriz. * Son yıllarda, Bal-Göç derneği bizim gözümüzde bir CHP ve DPS kalesi olarak lanse edildi. Bu bir hataydı ve yanlıştı! * Bir bakıyorsun, pompoz ve yanıltıcı başlıklar, sanki Bal- Göç bitmiş ve kapısına kilit vurmuş havaları estirilmeye çalışılıyor. İstifa eden yedi kişilik küskün grup ve bunların arkasında duran pısırıklar, iki Bursalı gazeteciye neden yorum sipariş ettiler? * Bal-Göç; Yerel veya Genel Seçimlerde, üyesi olan ve bu güne kadar hizmet etmiş tüm adayları (Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği), dün olduğu gibi bu gün de siyasi parti gözetmeksizin, eşit mesafede, açık ve net olarak desteklemeye devam edecektir.

TERHİS OLMASINA 4 AY KALMIŞTI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan Topçu Er Yusuf Önder, Antalya'nın Alanya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

GÖÇMEN EVLADI VATANI İÇİN ŞEHİT DÜŞTÜ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde atış yapıldığı sırada yaşanan patlamada şehit olan askerlerden Bursalı Topçu Er Yusuf Önder'in (22) Antalya'nın Alanya ilçesinde oturan annesi Sevcan ve babası Sunay Önder'e acı haber verildi. Önder ailesi Bulgaristan göçmeni ve Cebel kasabasından.

KILIÇDAROĞLU'NA SÖYLEDİĞİM NEYDİ?

CHP Genel Başkanı, bu seçimlerde Bursa Büyükşehir Başkanlığı konusunda her zamankinden daha iddialı olduklarını, kazanmak için özel gayret sarf edeceklerini, bunun için de aday olarak yüksek profilli biri ile seçime gireceklerini ve her ne kadar doğrudan isim telaffuz etmese de, adaylarının Nilüfer'de her seçimi kazanmış Mustafa Bozbey olduğunu işaret etti.

KILIÇDAROĞLU'NA NE SÖYLEDİM?

Kılıçdaroğlu artık Büyük şehiri alma zamanının geldiğini ve aldıklarında oralarda nasıl değişime gidileceğinden bahsetti ve konu döndü dolaştı Bozbey konusunda geldi.

RODOPLAR’IN KİTAPLARI ÖLÜYOR

Onlarca köyün, mahallenin kitapları bir an önce yazılmazsa, ölüp gidecekler, demektir. Çünkü bir defa köyler, o sizin bildiğiniz otuz kırk yıl önceki köyler değildir artık. O köylerin yerinde yel esmiştir. Size, o köyleri anlatacak yaşlı kimseler de toprak oldu, olacaklar. Yazılı mezar taşı bulmak da iş. Totaliter dönemin en büyük baş belasıydı o yosuna gömülmüş altın eserler!

DOKUZUNCU KAT

"Heyy, Kırcaali! Güzel şehir! Ah, can şehir! On beşinde bir kız gibi uykusuz duran şehir!" diye alıyor sazı sözü eline çok değerli ozan ölümsüz şair Osman Aziz, çok sevdiği bu şehrin güzelliğini dile getirirken. Son baharın rüzgarı, dişlerini şah damarıma batırmaya devam etse de, gönlümün ateşi itiyordu beni bir zamanlar kara sevdalıların mekanı olan Arda boylarına.

HAK ARAMA DAVAMIZ KUTSALDIR

* Bulgaristan, “Milli azınlık” kategorisine, kendi tanımını veremedi. Etnik, dil, din ve kültür azınlıklarını tanımamak hiçbir soruna asla çözüm olmadı. “Milli azınlık” çoğunluktan farklı olan bir halk topluluğudur.

SUÇU BAŞKALARINDA ARAMAYALIM...

10 kitap göndereceksin, 7'si çöpe gidecek, mesela 3 çocuk okuyacak, sonra 10 kitap daha gelecek, yine 3 çocuk oldu 6, sonra 10 oldu 9. Süreklilikle olur bu işler, 3 yıl sona oldu 2 bin çocuk. Daha ne olsun, meselenin temeli önemli!

KILAVUZLUK ETMEYE DEVAM EDİYORUZ

Misyon Gazetesi'nden rahatsız olanlara tavsiyemiz; Önce gidip, kendilerine çeki düzen versinler. İnsanımıza dürüst ve samimi şekilde hizmet etsinler. Artık hiç kimse insanımızı istismar edemeyecek. Buna izin verilmeyecektir. Misyon Gazetesi, kimsenin güdümüne girmemiştir ve kimsenin güdümüne de girmeyecektir. Var olduğu müddetçe insanımızın menfaatlerini savunacak, onları istismar edenleri teşhir etmeye, hırsızların, sahtekarların ve ahlaksızların korkulu rüyası olmaya devam edecektir. Misyon'un sırrı zaten sloganında gizli ve belli; "Gücü, özgürlüğünde!"

NE ACI BİR ÖZGÜRLÜK

* Bir ihbarcının itirafı; En iyisi görüşmemek! Kaç benden diyorum sana. En iyisi, selamlaşmamak. Görüşüp konuşmamak. Sana bir sır söylemeliyim. Beni görür görmez karşı yaya kaldırımına geçeceksin! Kaç benden! Kaç!

HAYDİ GÖÇMEN PANAYIRINA!

Bu Cumartesi ve Pazar günü, Bursa'nın Hürriyet Mahallesi'nin orda geleneksel göçmen panayırı kuruluyor.

BÜROKRASİDE BEKLENEN DEĞİŞİM BAŞLADI

24 Haziran seçimleri sonrasında, siyasetten sonra, bürokraside de, Cumhurbaşkanlığı kadrolarından başlayarak, beklenen değişim başladı. Bütün kademeleri kapsayacak yenilenme, sil baştan yapılacaktır. Yeni yapılanmada, olması gerektiği gibi liyakate dikkat edileceği konusu, özellikle vurgulanmakta. Ama bu yenilenme sürecinde, belki de liyakatten daha önde tutulacak bir husus var, o da güvenlik konusu.

Toplam 512 haber.