Güncel

Güncel Haberleri

POŞET! POŞET! POŞET!

Dün yerimden kalktım atıştırmak için dolaba bakarken dikkatimi çekti. - Peynir, plastik kutuda. - Zeytin, plastik kutuda. - Sucuk, suni plastik bağırsak. - Dolabın içi, kapak kaplamaları plastik. Yer döşemeleri - laminat, parkeler plastik.

BARIŞ VE MUTLULUK YILI OLSUN!

Şahsi menfaat ve ihtiraslardan kurtulup, halka hizmet, hakka hizmet bilinciyle hareket ederek, Balkanlar'da varlıklarını sürdürme çabası gösteren insanlarımızın, eğitim ve sosyal gelişimine katkı sağlamak çabası içinde olan aydınlarımızın sayısının artması, dolayısı ile de güzel Türkçemizin oralarda da kullanılması önem arz etmektedir.

DAĞA KÜSEN FARELER - 2.

Parti şaibeli kişilerden temizlenmiş ve çok daha güçlü, bundan önemlisi artık sağlam temeller üzerine oturtulmuş şekilde yoluna devam edecektir.

TÜRKİYE'YE DİL UZATAN HAİNDİR...

O insanlar; bizim kardeşlerimiz, kız kardeşlerimiz, dedelerimiz, yeğenlerimiz, özümüzden, canımızdan bir parçadır. Sen patates tarlasında tay duramazken, Bulgaristan Türklerinin isimlerini, namusunu, töresini, adetlerini, yaşam biçimini, ezanını ve imanını savunmak için ilk büyük direnişi gerçekleştirdiler, şehitler verdiler.

TÜRKAN BEBEĞİ ANARKEN, GÖZDEN KAÇAN GERÇEKLER

Asimilasyon döneminde yaşananları anma törenleri, aynı zamanda bizlere başka bir konuyu daha hatırlatmakta. Jivkov döneminin karanlık günlerinde, haklarımızı korumak için mücadele vermiş ve bu uğurda özgürlüklerini, sağlıklarını, hatta hayatlarını kaybetmiş olanların, bu törenlerde fazlasıyla hak ettikleri saygının gösterilmemesi.

DOST PARTİSİNDEKİ İSTİFALAR - FARE DAĞA KÜSMÜŞ, DAĞIN HABERİ OLMAMIŞ

Sonuç olarak olması gereken olmuştur ve DOST çok daha sağlam, bozguncu ve fitnecilerden arınmış şekilde yoluna devam edecektir. Bunların istifası, DOST'a gönül verenleri daha da mobilize edecektir.

Местан: Партия, която гради паметници на възродители, няма право да си присвоява имената на жертвите

Днес се проведоха два митинга – на ДПС и политическото лицемерие и на ДОСТ и на човешкото достойнство и чест, и искрената почит пред саможертвата на героите от съпротивата срещу комунистическия режим, сред които е и 17-месечната Тюркян, обяви Лютви Местан. Според него на единия митинг  хора са дошли със сърцата си, а на другия с платени автобуси и организирани от Централата и Сараите.  Колко са реалните привърженици на ДПС се видя на митинга в Момчилград. Там бяха останали само партийците на Доган, а платените автобуси вече си бяха тръгнали към далечните краища на България, защото пиарската кампания беше планирана, за пред медиите на Тюркиян чешма.

NEREDESİN MÜMİN GENÇOĞLU VEYA NEDEN YÜKSEL ÖZKAN AHMET DOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ ?

Bizim DPS saflarında duran veya başka partilere sempati duyan kardeşlerimizle bir derdimiz bulunmuyor ki. Biz gerektiğinde aynı tastan aş yemesini de biliriz, kombil pidesi de kaşıklarız. Tasamız ve mücadelemiz, sadece DPS'nin başında ve içerisindeki totaliter sistemin yaramazları ve hayırsızlarıdır.

MESTANLI MÜSLÜMANLARINDAN PROTESTO DEKLARASYONU

Son zamanlarda Başmüftülüğün karşılaştığı hukuksal sorunlarla ilgili, Mestanlılı Müslümanlar ve Cami Encümeni Üyeleri, geçen günkü Cuma Namazı'ndan sonra istişare toplantısı düzenleyip, bir protesto deklarasyonu kabul ettiler ve bunu Yüksek İslam Şurası, Başmüftülük, Bölge Müftülüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği yetkililerine gönderdiler.

KUSURA BAKMAYIN, İÇİME SİNMİYOR!

Türkan Bebeği şehit eden askere vur emri veren General İlko Semercjiev’in anıtını dikenler; Milli ve kültürel kimliğimize uygulanan soykırımın mimarı Penço Kubadinski adlı şahıs için anıt dikmek üzere oy kullananlar; Sofya’da Cuma namazı öncesi cemaatimize saldırıp seccadeleri yakan şahsı milletvekili adayı gösterenler;

CEBELLİLER 2018 YILINA VEDA ETTİ

Cebel Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği'ne bağlı Kadın Kolları'nın geleneksel yıl sonu etkinliği, bu akşam Bursa'daki Olimpik Havuz sosyal tesislerinde düzenlendi. 2018 yılına veda gecesi muhteşem bir Yeni Yıl kutlaması atmosferinde gerçekleşti.

HOROZ YERİNE TAVUK ÖTER Mİ?

* Yenilmez ruh kantarda, ya da elektronik terazide tartılmaz. * Türk erkeklerinin rolünü küçülterek ve onları bertaraf ederek, yerlerini kadınlarla doldurmak istiyorlar. * Türk erkekleriyle başa çıkamayacaklarını anlayanlar, uyumuyorlar. Çocukları ana-okuluna toplayıp önlerine domuz yemeklerini dayadıktan sonra biraz rahatlamışlardı. * Bulgaristan’da son 50 yılda hiç çocuk şiiri kitabı basılmadı... * “Biz Türk ailesindeki ortamı nasıl bozabiliriz?” sorusuna cevap aranıyor. * Köle olmak çok kolay! Ama kölelikten kurtulmak çoooook zooor olacak!

ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILACAK

Yılın son günlerine doğru, Kırcaali bölgesinin çeşitli yerleşim yerlerinde, her zaman olduğu gibi, bu sefer de 1984/85 yıllarında buralarda cereyan eden trajik olayları anmak için düzenlenen geleneksel törenler için hazırlıklar başladı.

MESELE AYAĞA KALKMAKTIR

Bireysel olarak her alanda son derece başarılı fertlerimiz var, ama daha fazlası için sadece işinde iyi olmak yeterli olmadığını artık herkes çok net idrak etmiştir. Daha fazlası için, yönetici pozisyonları için, daha farklı destek gerektiğini herkes iyi anladı. İşte tam da bu farklı desteğin yolu, aramızdaki dayanışmadan geçmekte.

ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN, HALİMİZ VAKTİMİZ YERİNDE...

Tören alanlarında herkesi göremediğimize göre, aslında biz, Cebel'e veya Killi'ye, saygı duruşunda bulunmak için mi gidiyoruz, ya da oralardan sadece beş on kile buzağı eti getirmek için mi?

ŞEHİTLERİMİZE KARŞI SAYGILI OLALIM!

Anıt Çeşme'nin birkaç yerine bir siyasi partinin inisiyalleri kondurulmuş. Halbuki, şehitlerimizi verdiğimiz o tarihte, henüz aynı bu siyasi parti kurulmamıştı, bu kardeşlerimiz bizim özgürlüğümüz için canlarını feda ettiler, herhangi bir siyasi partinin rantı için değil.

ATATÜRK  KADAR SEVİLİYOR

Sivas’ta yaşayan ve bir lisede teknisyen olarak görev yapan 51 yaşındaki Muhittin Erol, Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliğiyle dikkat çekiyor. 80 yıl önce ailesi Bulgaristan’dan Sivas’a göçen evli ve 2 çocuk babası Muhittin Erol Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliğiyle görenleri şaşırtıyor.

NE HİKMETTİR BU BÖYLE ?

İsterseniz biraz, şairin dediği gibi, tarihin sarı yapraklarını da karıştıralım. Köy meydanında bir heykel var. Heykelin ön yüzünde Birinci Cihan Savaşı’nda yaşamını feda eden Hristiyan askerlerin tek tek isimleri yazılı. Dünya emperyalistlerinin düzenledikleri bu korkunç insan kırımında nice Müslüman evlatları da can vermiş, şehit düşmüşlerdir! Heykelin ne arka tarafında, ne sağında, ne solunda onların isimlerini bulamazsınız.

ADI VE ÖZGÜRLÜĞÜ UĞRUNA ÖLÜMÜ NİŞAN SEÇTİ

Bizim eşsiz kahramanımızdı. Hüsniye Abla, gideli on dört yıl dolmuş. Özgürlüğümüzün sembolüydü. Tertemiz duyguların mert Kadını. Türk erkeğini utandıran. Bulgara karşı tek başına direnen.

Toplam 512 haber.