GÜCÜMÜZDEN KORKUP, BİZLERİ KÜÇÜMSEMEYE KALKIŞIYORLAR...

'Büyükşehir olmadı, şimdi size Osmangazi'yi verelim!' 'Bu makam da uygun değil, sizi biz en iyisi belediye meclis üyesi yapalım!' 'Olmadı, Kurtuluş mahallesine muhtar seçelim...' Beyler ve Hanımefendiler! Sizler, kim oluyorsunuz da, bu denli Bursa'daki Bulgaristan kökenli göçmen toplumunu küçümsemeye ve rencide etmeye kalkışıyorsunuz? Gücünüz nedir ki?

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

GÜCÜMÜZDEN KORKUP, BİZLERİ KÜÇÜMSEMEYE KALKIŞIYORLAR...

Bursa'da ortalık, kendini bulunmaz Hint kumaşı sanan belediye başkanı aday adaylarıyla doldu taştı.

Hala üç büyük ilçenin adayları belirlenemedi.

Beni ise hemşehrimiz Prof. Dr. Emin Balkan'ın son durumu ilgilendirmekte.

Kendisi arkadaşım filan değil ama bir toprağımız olarak, kendisine şimdi destek vermezsek, bunu ne zaman yaparız?

Evet, hele Osmangazi CHP'nin tutumunu izledikçe, benim hemşehrilik duygularım hepten kabarmakta.

Herifler, merkez bazda başka bir partiyle ittifak kuruyorlar ama yerelde, bu ittifaka yanaşmıyorlar. İllaki, kendi adayını çıkaracaklarmış...

Sonuçta, koskoca bir profesör ama asla şamar oğlanı değildir. Hele, kendisi bizim şanlı Bal-Göç derneğimizin sevilen eski başkanı olunca, durumlar ve şapkalar değişir.

"Büyükşehir olmadı, şimdi size Osmangazi'yi verelim!"

"Bu makam da uygun değil, sizi biz en iyisi belediye meclis üyesi yapalım!"

"Olmadı, Kurtuluş mahallesine muhtar seçelim..."

Beyler ve Hanımefendiler! Sizler, kim oluyorsunuz da, bu denli Bursa'daki Bulgaristan kökenli göçmen toplumunu küçümsemeye ve rencide etmeye kalkışıyorsunuz? Gücünüz nedir ki?

Belli ki, hatırlatmak gerek. Bu topluluk, sayı bakımından Bursa'nın en büyüğü ve güçlüsüdür. Ama gel gelelim siyasi ve idari temsilciliğe, nedense aynı bu topluluğun temsilcilerini hiç bir yerde görememekteyiz...

CH'nin Yıldırım bölgesindeki temsilcileri, milletvekili seçimlerinde, başka bir kardeşimiz olan Prof.Dr. Yüksel Özkan'ı canla başla desteklememişlerdi. Bunun tek nedeni, göçmen siyasetçi olmasından kaynaklanıyordu.

Şimdi de aynı manzarayı Osmangazi bölgesinde görmekteyiz. Halbuki, bu ilçemizde de Bulgaristan'dan gelenlerin sayısı, diğerlerine bakış en kabarık. Kendi aramızda birlik sağlanmış olsa, her zaman bu belediyeyi rahatlıkla kazanırız...

Belli ki, göçmen adayların sayısı siyaset yelpazesinde çoğaldıkça, bazı bakanlar, milletvekilleri, valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, müdürler ve muhtarlar hep bizlerden birileri olacaktır.

Bazıları, işte bu güçten korkuyorlar ve belirlediğimiz adayların önünü kesmek için elden geleni yapmaya çalışıyorlar...

İşte bundan dolayı, siyasi partilere üye olalım, sivil toplum kuruluşlarımıza destek verelim!

Bizim temsilcilerimiz iktidar güçlerinin yanında da olsun, muhalefette de...

Mümin TOPÇU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN