FAŞİST ZİHNİYETE RAĞMEN, GÖNÜLLERİN BARAJI AŞILMIŞTIR

DOST Birliği, sömürge zihniyetinin koyduğu engelleri aşamamıştır, fakat gönüllerin barajını aşmıştır!Birileri, arkasında %6'dan fazla bir seçmen potansiyeli olan DOST Birliği gibi bir siyasi gücü, parlamento dışına iterek yasal siyaset yapmasının engellemesini, Bulgaristan'ın yararına olacağını düşünüyorlar. Fakat yanılıyorlar!

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

FAŞİST ZİHNİYETE RAĞMEN, GÖNÜLLERİN BARAJI AŞILMIŞTIR

 

DOST Birliği, sömürge zihniyetinin koyduğu engelleri aşamamıştır, fakat gönüllerin barajını aşmıştır!

Dün, Bulgaristan’da yapılan genel seçimlerde, Türklerin çoğunlukla desteklediği DOST Birliği oluşumu, Bulgaristan derin devleti tarafından konulan çeşitli engellemelerden dolayı, % 4 barajın altında bırakılmıştır.

Hiç kimse, “DOST Birliği %4 barajının altında kaldı” diyemez! Çünkü DOST Birliği’nin oy potansiyeli %3 civarında değil, %5 civarında olduğu anlaşılmıştır.

Bulgaristan’daki sömürge ve faşist zihniyeti, ilk önce Türkiye’deki seçim sandıklarını 136’dan 35’e indirmiştir.

Buna rağmen, bir önceki Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, iyi bir organizasyonla her sandıkta 2-3 bin oy kullanma potansiyeli olduğu anlaşılmış olup, aynı sömürgeci ve faşist zihniyet, bu sefer oy kullanmak isteyenlere, oy kullanma dilekçelerini sandık görevlilerin yanında doldurma şartı getirmiştir, -dikkat edilirse imza değil, dilekçe doldurma- bu, her sandıkta 2-3 bin oy kullanma potansiyelini binlere kadar düşürülmüştür.

Yine aynı sömürgeci ve faşist zihniyet, Bulgar etnik milliyetçilerini Türkiye sınırına taşıyarak, Türkiye’den Bulgaristan’a gelecek olan seçmenlere çeşitli engeller çıkartmıştır. Hatta yaşlı kadınlar hırpalanmıştır.

Tüm bunlar yapılırken, Bulgaristan emniyet güçleri, buna seyirci kalmıştır ve geç müdahale etmiştir.

Birileri, arkasında %6’dan fazla bir seçmen potansiyeli olan DOST Birliği gibi bir siyasi gücü, parlamento dışına iterek yasal siyaset yapmasının engellemesini, Bulgaristan’ın yararına olacağını düşünüyorlar. Fakat yanılıyorlar!

Benden söylemesi…

DOST Birliği gibi bir siyasi gücü, yasal zeminden sokaklara itilmesi, Bulgaristan devleti için daha tehlikelidir.

Çünkü sokak muhalefeti, tüm devletler için daha tehlikelidir!

Bulgaristan’daki faşist zihniyet, Bulgaristan’daki Türklerin kültür, Türkçe öğrenim, vatandaşlık haklarını gasp ettiği gibi, şimdi de seçme hakkını gasp etmiştir. Bir nevi bıçak kemiğe dayandığı için, bu, Bulgaristan’daki Türkleri aşırı uçlara itebilir…

DOST Birliği, bu seçimlerde başarısız olmamıştır, seçimlere 1-2 gün kala çıkartılan engellerle sokak muhalefetine itilmiştir.

DOST Birliği oluşumu, safralardan temizlendikten sonra, birkaç sene yürüteceği etkili sokak muhalefetinden sonra, bir daha ki seçimlerde % 10- 15 oy alma olasılığı çok yüksektir.

Dünkü seçimlerde de olsa, DOST Birliği, gönüllerin barajını geçmiştir.

Sadece sömürgeci ve faşist zihniyetin koyduğu engellere takılmıştır.

O kadar!

Sokakta da olsa…

Mücadeleye devam!

Durmuş ARDA

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN