EMİN BALKAN, BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLIK TEKLİFİNİ KABUL EDER Mİ?

*Ancak aday olması durumunda, olayın asıl camiamızı ilgilendiren boyutu da var ki, işin asıl önemli olan kısmı budur. Onun adaylığı camiamız için son derece önemli olacaktır. *Onun aday olması sıradan bir adaylıktan çok öte bir gösterge olacak. Adaylıktan öte, sembolik anlamı yüksek bir girişim olacak. *Camiamızın buna fazlasıyla ihtiyacı var. Çünkü sayısal çoğunluğumuzdan öte, nitelik olarak her alanda fazlasıyla başarılı insanlarımızın olmasına rağmen, asıl olmamız gereken yerlerde, karar vericilerin arasında yokuz.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

EMİN BALKAN, BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLIK TEKLİFİNİ KABUL EDER Mİ?

*Ancak aday olması durumunda, olayın asıl camiamızı ilgilendiren boyutu da var ki, işin asıl önemli olan kısmı budur. Onun adaylığı camiamız için son derece önemli olacaktır.

*Onun aday olması sıradan bir adaylıktan çok öte bir gösterge olacak. Adaylıktan öte, sembolik anlamı yüksek bir girişim olacak.

*Camiamızın buna fazlasıyla ihtiyacı var. Çünkü sayısal çoğunluğumuzdan öte, nitelik olarak her alanda fazlasıyla başarılı insanlarımızın olmasına rağmen, asıl olmamız gereken yerlerde, karar vericilerin arasında yokuz.

Yerel seçimlerde partilerin aday arayışları sürerken, İYİ parti, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için camiamızın yakından tanıdığı, Bal-Göç eski Genel Başkanlarından Prof.Dr. Emin Başkan'a teklif götürdü. Emin Balkan, bu teklife sıcak baktığı yönünde haberler çıksa da, bizim tanıdığımız Emin Balkan, konuya ihtiyatlı yaklaşır diye düşünüyoruz. Diğer yandan, böyle bir teklifi kabul ederse, asıl soru başarılı olur mu, olmaz mı? Hangi açıdan bakıldığına bağlı.

Göçmen camiasının temsilcisi olarak, seçimleri çok çok rahat kazanacak muazzam potansiyele sahip olmasına rağmen, bu aşamada henüz gerekli alt yapımızın olmadığından, bu mümkün görünmüyor. Ama diğer yandan, seçimde göstereceği performansa göre, partideki geleceği açısından bir kazanç olacağı kesin. Ancak aday olması durumunda, olayın asıl camiamızı ilgilendiren boyutu da var ki, işin asıl önemli olan kısmı budur. Onun adaylığı camiamız için son derece önemli olacaktır.

Yüksel Özkan'dan hemen sonra siyasete giren, doğrudan camiamızın içinden çıkan kişi olması bakımından önemlidir.Bu şu demek olacak: Artık camia olarak yıllarca özlediğimiz, didindiğimiz ve fazlasıyla hak ettiğimiz karar vericilerin arasında yer almak için irade ortaya koymuş olacağız. Bu sıradan bir adaylıktan çok öte bir girişim olacaktır. Artık bu camia üzerindeki ölü toprağı attığının göstergesi olacak. Onun aday olması sıradan bir adaylıktan çok öte bir gösterge olacak. Adaylıktan öte, sembolik anlamı yüksek bir girişim olacak.

Camiamızın buna fazlasıyla ihtiyacı var. Çünkü sayısal çoğunluğumuzdan öte, nitelik olarak her alanda fazlasıyla başarılı insanlarımızın olmasına rağmen, asıl olmamız gereken yerlerde, karar vericilerin arasında yokuz. Buradan olmanın tek yolu siyasetin içinde olmaktan geçiyor. Kendi adımıza da yıllar önce siyasette aday olmamız bundandı.

Amacımız insanlarımızı buralara girmeye özendirmek. Bundan dolayı, Emin Balkan'ın olası böyle bir kararı, camia olarak desteklenmeli. Sadece o değil. Birçok arkadaşımız meclis üyelikleri ve değişik görevlere talip olmalarını teşvik etmeliyiz. Aday olan arkadaşlarımızı da sonuna kadar desteklemeliyiz. Onları seçmeliyiz ki, bu bir teşvik olsun. Bizim hedefimiz artık insanlarımızı daha çok siyasetin içinde yer almalarını sağlamak. Yıllarca dilimizde tüy bitti, bunu başarmak için ama anlaşılan her şey vakit zaman meselesi. İnsanımız artık bir işini hal etmek için, kızının, oğlunun akrabasının veya yakınının bir tayinini yaptırmak için, onun bunun önünde adeta takla atmaktan bıktı usandı. İnsanlarımıza, bu tür onur kırıcı davranışlardan kurtulmak için, o karar vericiler bizlerden olmalı dedik durduk yıllarca. Üstelik elimizde bunu başarmak için demografik yapımıza göre fazlasıyla potansiyel olduğu halde, bunu başaramadık.

Yıllarca birileri birlik olmayalım diye, aramıza nifak sokarak, elinde geleni yaptı, o da ayrı konu. Ama artık insanımızın belli şeylerin farkına vardığını görmek, nereye gittiysek hep aynı şeyleri duymak; yani, artık beraber hareket ederek, şu karar vericilerin içinde yer alma iradesini görmek, fazlasıyla memnuniyet verici.

Bizim camiamız bunu başaracaktır!

Öyle olduğunu herkes görecektir!

Gürçay CEM

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN