EĞRİDERELİLER HASRET VE ÖZLEM GİDERDİ

Eskiden buranın kalabalık ve rengarenk panayırı çok meşhurdu.  Şimdilerde ise bunun yerini kültürel etkinlikler almış. Rodoplar'ın bağrına, ormanların içine sokulmuş olan bu cennet memlekette barınanlar yeniden eğlenceli ve neşeli günler yaşadı.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

EĞRİDERELİLER HASRET VE ÖZLEM GİDERDİ

   Sonbaharın yaprak dökümüne rastlayan günlerde, Eğridere (Ardino) kasabası, coşku ve eğlence merkezine dönüşür. Eskiden buranın kalabalık ve rengarenk panayırı çok meşhurdu.  Şimdilerde ise bunun yerini kültürel etkinlikler almış. Rodoplar’ın bağrına, ormanların içine sokulmuş olan bu cennet memlekette barınanlar yeniden eğlenceli ve neşeli günler yaşadı.

    Kasaba meydanında -  yerlisi ve yabancısı, Türkiyeli göçmeni ve Avrupalı gurbetçisi yeniden buluştu, sarmaş dolaş oldu, özlem ve hasret giderildi. Herkes, eskiden bu diyarda geçirdiği günlerini yad etti ve doyasıya eğlendi. Sanki, yılların biriktirip de çözemediği tüm hasretlikler ve özlemlerin düğümü, birkaç gün içinde burada çözülüverdi.

    Çeşitli folklor ekiplerinin söylediği şarkı ve türküler, ayrıca karma dans gruplarının oyunları, serin gecelere renk üstüne renk kattı. Artık on iki yıldır bu kutlamalar esnasında Mevlid-i Şerif de okutulmakta. Mavi kubbenin altında toplanmış olan halk, hep bir ağızdan ve yürekten Yüce Allah’ın huzurunda; sağlık ve bereket, dostluk ve kardeşlik, dünyada ve ülkemizde, huzur ve barış için avuç açıp, dua ediyor.

Mümin ALTINDİŞ,

Bursa

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN