CEVAP HAKKI

Buradan bir kez daha kesin bir şekilde belirtmek isterim ki, DOST, Bulgaristan Cumhuriyeti partisidir ve Türkiye Cumhuriyeti' nden hiç bir faktör, buna kesinlikle bürokratlar dahil olmak üzere, ne Bulgaristan'ın iç siyasetine karışmaktadır, ne de DOST Partisi'nin yürüttüğü siyasete müdahale etmektedir.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

CEVAP HAKKI

Misyon Gazetesi, kuruluşundan itibaren Bulgaristan kamu ve siyasi gündemini, Bulgaristan ile Türkiye arası ikili ilişkilerde en önemli konular hakkında geniş okuyucu kitlesini bilgilendirerek, önemli bir görev yapmaktadır.

Bu bağlamda, DOST Partisi Genel Başkanı olarak, Misyon Gazetesi'nin Yayın Kurulu'na DOST Partisi'nin yürüttüğü siyaseti objektif ve tarafsız bir şekilde yansıttığı için teşekkürlerimi sunuyorum.

1. Gazetenin son sayısında, “DOST Birliği ve birilerinin gizli gündemi” başlığı ile çıkan bir köşe yazısında yer alan yanlış ve doğru olmayan açıklamalardan dolayı, doğan cevap hakkımı kullanıyor ve DOST Partisi olarak bu iddialardan, kendimizi ayrı tuttuğumuzu açıklıyorum.

DOST Birliği'nin kurulma kararı, partinin resmi karar kurulu organı (YK ve MKYK) tarafından, yoğun istişareler sonucunda, “evet” ve “hayır” görüşlerinin çok yönlü tartışılması neticesinde alınmıştır.

Bu kararın doğru olup olmadığı, tabi ki tartışma konusu olabilir, zira hiç bir şekilde bu konu, söz konusu olan metnin yazarına, DOST Partisi'nin yönetiminde yer alan birisinin yanlış bilgilendirmesi neticesinde, etkilediği iddia edilen dış faktörler tarafından dayatıldığı yönünde, gelişigüzel telkinler üzerine yapılmaya çalışılan fikir aşılaması hakkını vermemektedir. Bu ve benzeri gerçekdışı iddialar, DOST’ un yürüttüğü siyasetin Türkiye Cumhuriyeti tarafından yönetildiği algısını yaratmayı hedeflemekte ve DOST’ un Bulgaristan’daki siyasi muhaliflerini beslemektedir.

Buradan bir kez daha kesin bir şekilde belirtmek isterim ki, DOST, Bulgaristan Cumhuriyeti partisidir ve Türkiye Cumhuriyeti’ nden hiç bir faktör, buna kesinlikle bürokratlar dahil olmak üzere, ne Bulgaristan’ın iç siyasetine karışmaktadır, ne de DOST Partisi'nin yürüttüğü siyasete müdahale etmektedir.

2. Bahsi geçen yazıda, DOST Partisi yönetiminden adı açıklanmayan bir üye hakkında doğrudan suçlamalar yer almaktadır. Söz konusu üye her kim olursa olsun, DOST yönetiminden birisinin, kendi şahsi menfaatleri için çalıştığı iddiasını kabul edemeyeceğimi beyan ediyorum. Bilinçli olarak da, DOST’un tüm genel başkan yardımcılarının isimlerini sıralayacağım – Şabanali Ahmed, Hüseyin Hafızov, Aydoğan Ali, Mehmed Hoca, Prof. Dr. Mariana Georgieva ve bu isimlere Ventzislav Kaymakanov’ u ve YK’ nın diğer üyelerini ilave edeceğim. Bu kişiler, son derece kritik olan, Aralık 2015 – Ocak 2016 döneminde, kendi şahsi çıkarlarına ve rahatlarına sırt dönerek ve HÖH’ teki garantili siyasi kariyerlerinden vazgeçerek, DOST’un davasını üstlendiler ve zor yolu seçtiler, kendi menfaatlerini düşünmeden, seçmene hizmet etmeyi seçtiler.

Bunun yanı sıra, bahsi geçen kişiler partinin üst yönetim organı olan Genel Kurul tarafından seçilmiş ve yine bu üst yönetim organı tarafından her birinin yaptığı iş değerlendirilecektir.

Nitekim, HÖH’ ten farklı olarak, DOST hür fikirlerin partisidir, dialoğa açık bir partidir ve her zaman objektif eleştirilere açıktır, bu eleştirilerin dayanağı olduğu sürece.

Sonuç olarak belirtmek isterim ki, “DOST Birliği ve birilerinin gizli gündemi” adlı köşe yazısında geçen gerçekdışı iddialar yazarın şahsi görüşüdür ve DOST Partisi'ni hiçbir şekilde taahhüt etmemektedir.

Lütvi MESTAN,

DOST Partisi Genel Başkanı

13 Eylül 2017

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN