ÇANAKKALE ZAFERİ VE AFRİN'DEN ÇANAKKALE OLUR MU?

Ancak, Afrin'i Çanakkale ile kıyaslama gayretleri, her türlü yokluk ve imkansızlık içinde tarihinin gelmiş geçmiş en büyük savaş destanlarından birinin yazılmasına sebep olmuş, yüz yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, hala gözlerimiz dolarak andığımız, atalarımıza karşı saygısızlıktır. Ne olursa olsun, Dinimizin bize emri olan doğruları konuşmak lazım. Afrin önemli. Ama Afrin ayrı bir şey, Çanakkele ise emsali olmayan apayrı bir şeydir.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

ÇANAKKALE ZAFERİ VE AFRİN’DEN ÇANAKKALE OLUR MU?

Çanakkale zaferinin 103.yılını kutlarken, Şehit ve Gazilerimizi bir defa daha rahmet ve minnetle anıyoruz!

Orada kazanılan zafer, yedi düvele şunu net olarak göstermiştir ki, bu Vatan ve bu topraklar sonsuza kadar bizim kalacaktır.

Bugün, ülkemiz için önemli bir gün daha yaşanmıştır; Afrin merkez ele geçirilmiştir .Mehmetçiğimizi tebrik eder, operasyonda şehit düşenlereda Allahtan rahmet dileriz!

Böylelikle, başlatılan “Zeytin dalı” operasyonunun en önemli aşamalarından biri gerçekleşmiş oldu. Ama Afrin’in ele geçirilmesi ile Çanakkale zaferi kıyaslama gayretleri, her şeyden önce, orada şehit olmuş binlerce kahramanımıza hakarettir.

Dünya tarihinin en önemli kahramanlık destanlarından biri yazılmıştır Çanakkale’de. Afrin'de, bir avuç ne olduğu belli olmayan çapulçu terörist sürüsüne karşı değil, son teknoloji ürünü silahlarla donatılmış o dönemin en güçlü ordularından biri olan İngiltere başta olmak üzere, alenen yedi düvele karşı savaş verilmiştir.

Kaldı ki kamuoyunun bilmediği bir şey yazalım: Daha önceden bizim de paylaştığımız gibi, Afrin anlaşma gereği, teröristler tarafından tam bir hafta önceden zaten boşaltılmıştı. Oranın ele geçirilmesi, 18 marta denk getirilmesi hoş bir yaklaşım olmuştur ama o ayrı.

Ancak, Afrin’i Çanakkale ile kıyaslama gayretleri, her türlü yokluk ve imkansızlık içinde tarihinin gelmiş geçmiş en büyük savaş destanlarından birinin yazılmasına sebep olmuş, yüz yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, hala gözlerimiz dolarak andığımız, atalarımıza karşı saygısızlıktır.

Ne olursa olsun, Dinimizin bize emri olan doğruları konuşmak lazım.

Afrin önemli. Ama Afrin ayrı bir şey, Çanakkele ise emsali olmayan apayrı bir şeydir.

Bu vesileyle orada şehit olmuş, mensubu olduğumuzdan gurur ve onur duyduğmuz Türk Milletinin kahramanlarını bir defa daha rahmetle ve minnetle anıyoruz! Ruhlarına Fatiha!

Gürçay CEM

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN