ÇAĞ AÇAN HÜKÜMDAR

29 Mart 1432 yılında Edirne'de dünyaya gelen II.Mehmet veya Fatih Sultan Mehmet 7. Osmanlı padişahıdır. Sultan II. Murat ve Hüma Hatun'un oğludur. İstanbul'u fethettikten sonra 'Fatih' adıyla anılmaya başlamıştır. Ayrıca İstanbul'un fethi Ortaçağ'ın sonu Yeniçağ'ın başlangıcı olduğu için 'Çağ açan hükümdar' olarakta anılmaktadır. Zamanın en büyük ulemalarından biriydi. Ayrıca tam 7 yabancı dil biliyordu. Sanatkar, şair ve alimler ile sohbet etmeyi severdi.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

ÇAĞ AÇAN HÜKÜMDAR

29 Mart 1432 yılında Edirne’de dünyaya gelen II.Mehmet veya Fatih Sultan Mehmet 7. Osmanlı padişahıdır. Sultan II. Murat ve Hüma Hatun’un oğludur. İstanbul’u fethettikten sonra “Fatih” adıyla anılmaya başlamıştır. Ayrıca İstanbul’un fethi Ortaçağ’ın sonu Yeniçağ’ın başlangıcı olduğu için “Çağ açan hükümdar” olarakta anılmaktadır.

Zamanın en büyük ulemalarından biriydi. Ayrıca tam 7 yabancı dil biliyordu. Sanatkar, şair ve alimler ile sohbet etmeyi severdi. Hocalığını da yapmış olan Akşemseddin, Fatih Sultan Mehmet’in en çok değer verdiği alimlerdendi.

Ayrıca Fatih Sultan Mehmet bilime çok önem verir, hangi din veya mezhebe mensup olursa olsun bilginleri korur ve yabancı ülkelerde ki bilginleri İstanbul’a getirtirdi. Astronomi bilgini Ali Kuşçu, Ünlü Ressam Bellini bunlardan bazılarıdır.

Fatih Sultan Mehmet, çok soğukkanlı ve cesur biriydi. Eşsiz bir komutan ve idareciydi. Yapacağı işlerle ilgili olarak en yakınlarına bile hiçbir şey söylemezdi. 1481 yılına kadar hükümdarlık yapan Fatih Sultan Mehmet bizzat 25 sefere katıldı. Azim ve irade sahibi olan Sultan temkinli ve verdiği kararları kesinlikle uygulayan biriydi.

1453 yılında İstanbul’u fethederek 1100 yıllık Doğu Roma İmparatorluğunu ortadan kaldırdı. Hz.Muhammed’in (S.A.V) hadisi şerifinde müjdelediği İstanbul’un fethini gerçekleştirerek büyük komutan olmayı da başaran Fatih Sultan Mehmet, yeteneği ve zekasıyla dost ve düşmanlarına gücünü kabul ettirmiş bir Türk hükümdarıydı. Orta Çağ’ı kapatıp, Yeniçağ’ı açan Cihan İmparatoru Fatih Sultan Mehmet, Nikris hastalığından dolayı 3 Mayıs 1481 günü Maltepe’de vefat etti ve Fatih Camii’nin yanındaki Fatih Türbesi’ne defnedildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN