ANKARA'DAKİ HEMŞEHRİLERİMİZ VE BİZİM DERTLERİMİZ...

Geçenlerde Göç-Türk Federasyonu yetkilileri ve Misyon Gazetesi ekibi unutulmaz bir Ankara çıkarması gerçekleştirdi. Niyetimiz, çok önemli görevlere atanmış bazı göçmen kökenli kardeşlerimizi tebrik ederek, aynı zamanda Bulgaristan'daki Türkleri ve göçmen camiasını yakından ilgilendiren bazı aktüel konuları onlarla paylaşmaktı. Başbakanlık, Ak Pati Merkezi, Kamu Denetim Kurumu(KDK) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) gibi kurumlarda çok samimi bir şekilde kabul gördük.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

ANKARA’DAKİ HEMŞEHRİLERİMİZ VE BİZİM DERTLERİMİZ...


Geçenlerde Göç-Türk Federasyonu yetkilileri ve Misyon Gazetesi ekibi unutulmaz bir Ankara çıkarması gerçekleştirdi. Niyetimiz, çok önemli görevlere atanmış bazı göçmen kökenli kardeşlerimizi tebrik ederek, aynı zamanda Bulgaristan’daki Türkleri ve göçmen camiasını yakından ilgilendiren bazı aktüel konuları onlarla paylaşmaktı. Başbakanlık, Ak Pati Merkezi, Kamu Denetim Kurumu(KDK) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) gibi kurumlarda çok samimi bir şekilde kabul gördük. Her ziyaret ettiğimiz kurumda, dikkatimizi çeken iki husus oldu. Bu önemli devlet makamlarının kapıları bütün vatandaşlarımız için açıktı ve onlar akın akın buraları ziyaret ederek, kendilerini ve toplumumuzu ilgilendiren konuları, yetkililere rahatlılıkla iletebiliyorlardı. Ayrıca her makam odasının ve kabul ofisinin duvarlarını süsleyen Mustafa Kemal Atatürk portre tabloları adeta birer sanat eseri niteliğini taşıyordu ve biz bundan çok etkilendik.

Bursa’dan yakından tanıdığımız ve sevdiğimiz, Batı Trakya kökenli göçmen kardeşimiz Sayın Hakan Çavuşoğlu artık Başbakan Yardımcısı koltuğunda oturuyor. Balkanlı göçmenler için bu gayet memnun edici bir durum. Zaten heyetimizin bütün üyelerini şahsen tanıyordu, bizlere büyük ve sıcak ilgi göstermesine sevindik. Konuştuğumuz konulara hakimdi ve ileriye dönük camiamızı ilgilendiren her konunun takipçisi olacağı şimdiden belliydi. Bizimde Sayın Hakan Çavuşoğlu’na inancımız ve beklentilerimiz büyüktür.

AK Parti Merkezi’nde ise bizleri yine büyük şefkatle Sayın Mehmet Tunçak karşıladı, kendisi şu an AK Parti Siyasi ve Hukuk işleri Başkanı Hayati Yazıcı’nın yardımcısı. Eski Bursa milletvekili olan Mehmet Tunçak, aslında Bulgaristan’ın Eğridere (Ardino) kasabasının Sinanlar köyünden göç etmiş bir ailenin ferdi. Göçmen camiasını yakından takip ettiğini belirten bu saygın hemşehrimiz, bizlerden asla kopmadığını ve her zaman yanımızda olacağını ifade etti. Bizler de kendisine, 1989 göçmenlerinin emeklilik sorununun çözümündeki büyük katkılarını hatırlattık ve teşekkür ettik.

Türkiye Kamu Denetim Kurumu’nda bizleri iki sürpriz isim bekliyordu. Sayın Şeref Malkoç, Türkiye Cumhuriyeti Ombudsmanı (Başdenetçi) ve aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Tayip Erdoğan’ın Başdanışmanı olarak görev yapmakta. Sayın Şeref Malkoç, heyetimize büyük ilgi gösterdi ve kendisinin efsanevi kahramanımız Malkoçoğlu’nun torunlarından biri olduğunu belirtti. Bilindiği gibi, adı Malkoç Bey olan ve 1. Murat ve Yıldırım Bayezıt zamanında Balkan ülkelerine yapılan akınlarda görev yapmış. Malkoç Ailesi, Türkmen kökenli bir akıncı beyinin soyundan gelen aile mensuplarına verilen addır. Malkoçoğulları 14. - 15. ve 16. yüzyıllarda Fatih Sultan Mehmet ve II.Beyazıt devirlerinde yaşamış ve özellikle Rumeli’de yaptıkları başarılı akınlarla tanınmışlardır. Malkoç Bey’in restore edilmiş türbesi şu an Bulgaristan Selvi (Sevlievo) bölgesi Malkoçova (Burya) köyündedir.

Yakın zamanda aynı kuruma Denetçi olarak atanan Sayın Celile Özlem Tunçak’ı da makamında ziyaret ederek, çok faydalı bir sohbetimiz oldu. Bizlere Bulgaristan Ombudsmanı ile temasta olduklarını belirtti ve oradaki Türklerin bazı sorunlarını, kendisiyle ortak çözüm arayışına gitmeye hazır olduğunu ifade etti. Biz de Sayın Tunçak hanımefendiye, camiamızın fertlerinin “Türk soylu” belgesini almakta zorluklar çıkarıldığını izah ettik.

Ankara’ya gelip, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı ziyaret etmeden olmazdı. Burada bizi eski bir tanıdık dostumuz kabul etti. Sayın Sayit Yusuf şu an bu önemli kurumun Başkan Yardımcısı ve biz kendisini daha 1993 yılından beri tanıyoruz ve Bulgaristan Türklerine olan ilgisini ve bizlerle olan bağını biliyoruz. Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleştirdiğimiz sohbetimizde, son yıllarda karşılaştığımız sorunları yeniden dile getirmiş olduk. Kültürel alanda ne gibi projelere el atılabileceğini görüştük.

Ankara ziyaretimiz bittiğinde, bizlerde oluşan ortak kanı, buradaki resmi devlet kurumlarını daha sıkça ve fazla ziyaret edilerek, yarar sağlanacağı idi. Ne de olsa, çeşitli makamlarda görev alanların arasında artık bizim hemşehrilerimiz ve yakınlarımız da bulunmakta. İnşallah, yakın zamanda bunların sayısı artar!

Mümin TOPÇU

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN