15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZ BULGARİSTAN'DA DA ANILDI.

Türkiye ve Bulgaristan'ın ulusal marşları ve saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, 'Her toplumun tarihte bir dönüm noktası sayılabilecek yaşamsal anları vardır. Geçen yıl 15 Temmuz gecesi halkımız için böyle önemli bir an ve dönüm noktasıydı.

PAYLAŞ
Misyon Gazetesi -

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZ BULGARİSTAN'DA DA ANILDI.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla şehitler için Bulgaristan'da anma törenleri yapıldı.

Filibe Başkonsolosluğunun girişimiyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bulgaristan'ın güneydoğusunda Türklerin yoğun yaşadığı Kırcaali kentinde, Ömer Lütfi Kültür Evi salonunda, Anadolu Ajansı'nın (AA) fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz Destanı" adlı sergi açıldı.

Türkiye ve Bulgaristan'ın ulusal marşları ve saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, "Her toplumun tarihte bir dönüm noktası sayılabilecek yaşamsal anları vardır. Geçen yıl 15 Temmuz gecesi halkımız için böyle önemli bir an ve dönüm noktasıydı. Türk halkı, yaklaşık 100 yılın ardından haritaların yeniden çizildiği bir dönemde yeniden beka mücadelesini vermek zorunda bırakılmıştır." dedi.

Bulgaristan'ın darbe girişiminin yaşandığı günden itibaren Türk halkının ve demokrasisinin yanında yer aldığına işaret eden Ergani, AA muhabirine de "Bulgaristan'ın bu konuda dünyada Türkiye'yi en iyi anlayan ülkeler arasında yer alması memnuniyet vericidir." açıklamasını yaptı.

Ergani ayrıca, törene katılanlarla fotoğraf sergisini gezerek bilgi verdi ve duygularını paylaştı. Törenin sonunda Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet dua okudu.

Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe'nin konutunda ve Burgaz Başkonsolosluğunun gayretleriyle Şumnu kentinde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Şumnu'da AA'nın fotoğraflarından oluşan sergide 15 Temmuz şehitleri anıldı ve dualar okundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN